Ugrás a tartalomhozUgrás a menüpontokhozUgrás a lábléchez

Tábornokok a pályán

Szöveg: Trautmann Balázs | Fotó: a szerző felvételei |  2019. október 3. 15:48

Vidám hangulatú, barátságos kispályás labdarúgó-mérkőzésnek adott otthont a felcsúti Puskás Ferenc Labdarúgó Akadémia október 3-án. A katonai felsővezetőkből álló csapatok hagyományosan évente kétszer találkoznak – idén áprilisban a szerbiai Ópazován már összemérték focitudásukat a főtisztek és tábornokok.

1596069640

A pályán látottak alapján kiváló erőnléttel bíró szerb csapatot elkísérte Želimir Glišović vezérőrnagy, a vezérkar műveleti főnöke is. A magyar színeket képviselő válogatottat erősítette Németh Gergely, a Honvédelmi Minisztérium védelempolitikáért felelős helyettes államtitkára, Maróth Gáspár nemzeti fegyverzeti igazgató és Böröndi Gábor altábornagy is.

1596069641

A Magyar Honvédség parancsnokának helyettese a csapatokat köszöntő beszédében elmondta: „Már sokadik alkalommal találkozunk szerb barátainkkal, kollegáinkkal, munkatársainkkal. A legfontosabb a barátság és a személyes kapcsolatok rendszere. Számunkra ez egy kiemelten fontos együttműködés, hiszen más tábornoki csapattal ilyen típusú együttműködés, sportbarátság nem alakult ki."

1596069641

A meccs barátságos jellegét mutatta, hogy a kétszer harminc perc alatt a Magyar Labdarúgó Szövetség bírójának talán, ha négy alkalommal kellett szabálytalanság miatt a sípjába fújnia. A kemény küzdelem szerb győzelmet hozott. Az érmek átadását követően Ljubiša Ɖolović vehette át a legjobb mezőnyjátékosnak, míg a Mezőfi Zoltán ezredes legjobb kapusnak járó különdíjat.

1596069641