Ugrás a tartalomhozUgrás a menüpontokhozUgrás a lábléchez

Acélkocka Veszprémben

Szöveg: Miklós Zoltán Pál főtörzszászlós |  2019. május 8. 7:14

Az MH 54. Veszprém Radarezred veszprémi laktanyájában tartott altisztfejlesztő foglalkozás keretében ismertette az Acélkocka új képzési rendszert Kriston István főtörzszászlós, a Magyar Honvédség vezénylőzászlósa.

Kriston főtörzszászlós beszélt a NATO Altiszti Stratégiában lefektetett elvekről, a NATO által tett altisztképzési ajánlásokról. A Magyar Honvédség a szövetségi elvárásoknak megfelelően, felismerve a változások szükségszerűségét, új alapokra helyezi az altisztképzés rendszerét. Elérendő cél, hogy a honvéd altiszti kar a régió meghatározó altiszti karává váljon.

1599202011
A Magyar Honvédség vezénylőzászlósa ismertette az Acélkocka képzés öt lépcsőjének állomásait, azok bemeneti és kimeneti követelményeit. A terveknek megfelelően az MH Altiszti Akadémián, Szentendrén megalakul az Altisztképző Központ. Az elkövetkezendő időszak feladatai között az alap-altiszti tanfolyam tananyagának összeállítása, a felvételi eljárásrend, az értékelő, valamint a vizsgáztatási rendszer kidolgozása szerepel.

A Magyar Honvédség első számú altisztje tájékoztatást adott az altiszti pályára irányító előadások eredményességéről, amelyek során az altiszti pálya szépségeiről és nehézségeiről beszélgettek fiatalokkal, és amelynek eredményeként május 2-ig 622 fiatal jelezte szándékát, hogy ezt a nemes hivatást szeretné választani, és altisztként szolgálni a hazát.

„A kihívás nagy, de a Magyar Honvédség altiszti kara képes megfelelni ezeknek a kihívásoknak és együtt meg fogjuk tudni „ugrani" az előttünk álló akadályokat" – zárta előadását Kriston főtörzszászlós.

Fotó: MH 54. Veszprém Radarezred