Ugrás a tartalomhozUgrás a menüpontokhozUgrás a lábléchez

Határszemle

Szöveg: Trautmann Balázs | Fotó: Rácz Tünde |  2020. március 20. 15:22

A szerb határszakasz ellenőrzését végző katonáknál és rendőröknél tett látogatást március 19-én, csütörtökön Nagy Sándor ezredes, az MH Alföldi Ideiglenes Alkalmi Kötelék (MH AIAK) parancsnoka, valamint Kriston István főtörzszászlós, a Magyar Honvédség vezénylőzászlósa.

1596077292

Megtekintették a bácsbokodi Tábori Ellátó Pontot, majd a hercegszántói határvédelmi bázist. Ezután Hercegszántó mellett, a magyar-szerb határ egyik szakaszát, az itt közösen járőröző katonákat és rendőröket keresték fel. A látogatás során megtekintették a katonák elhelyezési körleteit, munka- és életkörülményeit, a kikapcsolódást és a pihenést szolgáló létesítményeket, s emellett személyes találkozókkal, beszélgetésekkel tájékozódtak a határmenti feladatok végrehajtását végző állomány munkájáról, tapasztalatairól, észrevételeiről. 

1596077292

Mint ismert, március 12-én, a Belügyminisztérium kérésének megfelelően emelték meg mintegy 300 fővel a határon szolgálatot teljesítő katonák létszámát. Nagy Sándor ezredes elmondta, továbbra is a rendőrökkel közös járőrökkel látják el a katonák a magyar határ védelmét.

A parancsnok leszögezte: a kötelék katonái felkészültek a járványügyi veszélyhelyzetre is. Az állomány minden tagja megfelelő védőfelszereléssel rendelkezik, mely az elhasználódás után folyamatosan pótlásra kerül, emellett a katonák kevesebbet érintkeznek a lakossággal és a táborok tisztán tartására is nagyobb figyelmet fordítanak.

GALÉRIA