Ugrás a tartalomhozUgrás a menüpontokhozUgrás a lábléchez

Parancsnoki előadás a leendő „acélkockáknak”

Szöveg: Kapás Viktor István hadnagy | Fotó: a szerző felvételei |  2019. augusztus 30. 14:14

Korom Ferenc altábornagy, a Magyar Honvédség parancsnoka és Kriston István főtörzszászlós, a Magyar Honvédség vezénylőzászlósa látogatta meg az alapkiképzés végén járó leendő altisztjelölteket augusztus 30-án, Szentendrén.

1596067222

Korom Ferenc altábornagy beszélt arról, hogy az Acélkocka altisztképző program célja a jól felkészített, katonákat vezetni képes altisztek kiképzése. „Legyenek büszkék arra, hogy elsőként végzik el ezt a képzést, hiszen önök lesznek a jövő Magyar Honvédségének alappillérei." Az altábornagy felhívta a figyelmet arra, hogy kizárólag az lehet jó vezető, aki tud engedelmeskedni, ugyanakkor nem lesz mindenkiből vezető.

1596067222

Kriston István főtörzszászlós előadásában az altiszti életre helyezte a fő hangsúlyt: elmondta, mire is vállalkoztak a fiatalok azzal, hogy jelentkeztek és felvételt nyertek a programba. „Altisztként olyan szolgálatot vállalnak magukra, amivel nem csak a laktanya falain belül, hanem civil életben is értékrendet kell képviselniük" – fogalmazott. Az altisztnek példamutatónak, megbízhatónak, gondoskodónak és elkötelezettnek kell lennie, akire minden körülmények között számíthatnak a katonái. A főtörzszászlós kiemelte, hogy az altiszti lét legfontosabb része a beosztott katonákról való gondoskodás, továbbá , hogy minden helyzetben és feltételek között tudja vezetni az állományát."

1596067222

A rendezvényen a leendő „acélkockákon" kívül részt vettek kiképzőik és vezetőik, valamint az MH Altiszti Akadémia parancsnoka és vezénylőzászlósa is. Az előadások után volt arra is lehetőség, hogy a résztvevők közvetlenül tegyék fel kérdéseiket az altábornagynak. Az „acélkockák" az alakulatoknál fogják majd elsajátítani azt a szakmai tudást, ami a leendő fegyvernemüknél, szakcsapatuknál döntő fontosságú lesz.

1596067222