Ugrás a tartalomhozUgrás a menüpontokhozUgrás a lábléchez

A NATO nápolyi parancsnokságán dolgozók is részt vehettek a pápai audencián

Szöveg: Fejes Zsolt ezredes | Fotó: JFCNP |  2021. november 11. 15:01

A NATO Nápolyi Összhaderőnemi Parancsnokságának (JFCNP) közel ötven katonája és civil alkalmazottja kapott meghívást a közelmúltban Vatikánba, hogy részt vehessen Ferenc pápa szerdai audenciáján.

20211020 JFCNP visits Pope 58

A parancsnokság munkatársai Robert P. Burke admirális JFCNP parancsnok vezetésével érkeztek Rómába október 20-án.

A meghívott csapat összetétele jól demonstrálta a katonai szerveezt multinacionális jellegét, reprezentálva számos NATO tagországot. A meghívott tíz altiszt egyike Kulin Krisztián törzszászlós volt, aki egyben a Nápolyban szolgálatot teljesítő magyar közösséget is képviselte.

A látogatás során Ferenc pápa köszönetet mondott Robert P. Burke admirálisnak azért a humanitárius tevékenységért, amelyet a NATO végez a különböző műveletein keresztül évtizedek óta.

Kiemelte és külön megköszönte a legutóbbi rendkivüli méretű humanitárius segitségnyújtási akciót, amit a NATO Reagáló Erők 2021-ben kijelölt felelős készenléti parancsnokságaként a Nápolyban dolgozó nemzetközi katonai közösség az Afganisztánból kimenekitettek érdekében végzett.

Az audiencia végén Burke admirális egy olyan díszokirattal ajándékozta meg a pápát, ami a JFCNP védőszentje, Szent Márk evangélista ikonográfiai szimbólumát a szárnyas oroszlán történetét mutatja be.

20211020 JFCNP visits Pope 12
20211020 JFCNP visits Pope 15
CímkékNápoly