Ugrás a tartalomhozUgrás a menüpontokhozUgrás a lábléchez

A PzH 2000-estől volt hangos Miskolc központja

Szöveg: Bányász Eszter | Fotó: Rácz Tünde |  2024. február 3. 20:45

Bár a Gidrán páncélozott harcjárművet is sokan megcsodálták, egyértelműen a honvédség legmodernebb tüzéreszköze, a Panzerhaubitze 2000 önjáró löveg állt az érdeklődés középpontjában a miskolci toborzónapon, február 3-án.

„Hatalmas öröm számunkra, hogy a tatai tüzérek elhozták ide a PzH 2000-es önjáró löveget” – hangsúlyozta Csoma Gábor százados, a 4. Hadkiegészítő és Toborzó Iroda megbízott irodavezetője, hozzátéve: a kitelepülés hatására számos érdeklődő jelezte náluk már a nap folyamán, hogy a következő hetet a toborzóiroda látogatásával kezdik, a tüzérséghez történő jelentkezés céljával. Úgy véli, az, hogy konkrét eszközre toboroznak, sikeresebbé teszi a munkájukat. 

Nagyban hozzájárul még mindehhez a legújabb haditechnikai eszközök bemutatója, hiszen az utóbbi időszakban beszerzett high-tech harcjárművek megjelenése nem mindennapos a környéken.

TUN_9824

„Kifejezetten a Panzerhaubitze 2000 miatt vagyok itt, hiszen gyerekkorom óta rajongok a páncélosok iránt” – árulta el Kohulák Patrik Zoltán, aki jelenleg kadétként álmodozik róla, hogy egyszer majd maga is katona lesz. „Gyerekkorom óta egy álom számomra a katonalét, mivel édesapám is rengeteg történetet mesélt, illetve nagybátyám hivatásos katonaként szintén beszámolt a tapasztalatairól” – hangsúlyozta a miskolci diák. A toborzókat nagyon kedvesnek és segítőkésznek találta, ami bevallása szerint csak tovább erősíti benne a Magyar Honvédséghez való csatlakozás vágyát.

TUN_9804

Máthé Gergely őrmester, az MH Klapka György 1. Páncélosdandár 2. ütegének lövegparancsnoka, a Miskolcra kitelepült PzH 2000 harcjárműparancsnoka rendkívül nagy érdeklődést tapasztalt az önjáró löveg iránt. „Egészen konkrét kérdésekkel fordulnak hozzánk, a legtöbben arra kíváncsiak, hogy milyen képesítéssel és hogyan lehet vezetni az 55 tonnás eszközt” – árulta el a lövegparancsnok.

Az őrmester – számos toborzórendezvénnyel a háta mögött – azt vallja, hogy a kitelepülés során az érdeklődők sokkal szívesebben és bátrabban mernek tájékoztatást kérni, illetve a harcjármű paramétereit, képességeit is részletesebben meg tudják ismerni a jelentkezés előtt.

Mint arra Máthé Gergely őrmester emlékeztetett, a kampány keretében február 12-ig várják minden fiatal jelentkezését, aki „szeretne egy kalandvágyó, családias közösségbe tartozni, ahol ráadásul a PzH 2000-est kezelheti.”

iranyasereg.hu/pzh