Ugrás a tartalomhozUgrás a menüpontokhozUgrás a lábléchez

A Reichstag az al-Kaida célpontja?

Szöveg: honvedelem.hu / MTI |  2010. november 20. 18:17

Az al-Kaida nemzetközi terrorhálózat és vele szövetséges csoportok valószínűleg támadásra készülnek a berlini parlament, a Reichstag ellen, írja a Der Spiegel című német hetilap.

A hamburgi lap hétfőn megjelenő legfrissebb számában, melyből a német hírügynökség szombaton részleteket közölt, azt írja, hogy a terroristák a rajtaütés során túszokat akarnak ejteni, és lőfegyverekkel vérfürdőt rendeznének a német parlament épületében.

Ezek az információk a Der Spiegel szerint egy dzsihád-harcostól származnak, aki nem Németországban tartózkodik. A lap szerint az informátor valószínűleg ki akar szállni az akcióból, és az elmúlt napokban több ízben hívta telefonon a Szövetségi Bűnügyi Hivatalt.

A Der Spiegel úgy tudja, ezek az információk késztették Thomas de Maiziere szövetségi belügyminisztert a hét közepén arra, hogy iszlamisták készülő terrortámadására figyelmeztessen az ország területén.
hirdetés

Az informátor szerint a terrorkommandó hat főből áll. Ketten közülük már hat-nyolc hete Berlinbe érkeztek, négyen pedig – egy német, egy török, egy észak-afrikai és még egy férfi, akinek a személyazonosságát az informátor nem ismeri – indulásra készen állnak. A támadásokat februárra vagy márciusra tervezik – írja a Spiegel.

Németország szerdán növelte a készültséget repterein és pályaudvarain.