Ugrás a tartalomhozUgrás a menüpontokhozUgrás a lábléchez

A sportállamtitkárság vendége, Sebastian Coe is fát ültetett

Erdőtelepítéssel ér véget az atlétikai világbajnokság fenntarthatósági programja

Szöveg: honvedelem.hu / MTI | Fotó: Illyés Tibor / MTI |  2023. november 12. 11:12

A nyári budapesti atlétikai világbajnokság fenntarthatósági programjának részeként telepítésre kerülő, később 2023 fából álló örökségerdő első facsemetéjét ültették el a káposztásmegyeri Farkas-erdőben november 11-én.

Az első csemetét a Nemzetközi Atlétikai Szövetség – a Honvédelmi Minisztérium Sportért Felelős Államtitkársága meghívására – hazánkban tartózkodó elnöke, Lord Sebastian Coe (képünk bal szélén) és vezérigazgatója, Jon Ridgeon; Schmidt Gábor, a Honvédelmi Minisztérium sportigazgatási és fejlesztési ügyekért felelős helyettes államtitkára; Reinitz Gábor, a Pilisi Parkerdő Zrt. vezérigazgatója; Németh Balázs, a vb-t szervező Budapest 2023 Nonprofit Zrt. vezérigazgatója és Nyul Zoltán, az Építési és Közlekedési Minisztérium magasépítésért felelős helyettes államtitkára ültette el közösen.

A budapesti világbajnokság szervezői ügyelve a felejthetetlen esemény hagyatékára, csatlakozva a Nemzetközi Atlétikai Szövetség fenntarthatósági programjához a Nemzeti Atlétikai Stadion – korábban lepusztult – környékén kívül is szeretnének tenni a fenntarthatóságért. A természeti értékek megóvásával igyekeznek elősegíteni a lakosság életmódváltását, sportolási lehetőségeinek biztosítását. Sebastian Coe a faültetéskor úgy nyilatkozott, hogy a budapesti szervezők a sikeres vb-vel fenntarthatóság terén is új mércét állítottak fel a következő világversenyek rendezőinek.

D__YT20231111008 másolat
Kapcsolódó cikkek
index_uj

A sport nemzeti ügyünk

2023. november 10. 18:35