Ugrás a tartalomhozUgrás a menüpontokhozUgrás a lábléchez

Még lehet jelentkezni a decemberi versmondó versenyre

„Tudsz-e úgy szeretni, ahogy én szerettem…?”

Szöveg: honvedelem.hu | Fotó: Rácz Tünde archív felvételei |  2023. november 12. 9:42

Tizenhatodik alkalommal rendezi meg versmondó versenyét a HM Katolikus Tábori Püspökség (HM KTP) december 7-én, szerdán, Budapesten, a püspökség épületében.

6229e8e6c192c009516175 másolat

A versenyre a Honvédelmi Minisztériumban, valamint a Magyar Honvédségben szolgálatot teljesítő katonák, honvédelmi alkalmazottak, kormánytisztviselők 10–15 éves (2008–2013 között született) gyermekei jelentkezhetnek.

A december 7-én 17 órakor kezdődő megmérettetés első fordulójában Szent-Gály Kata: Keresztúton című versét kell elszavalnia minden jelentkezőnek.

A második fordulóban szabadon választhatnak az alábbi művek közül:

Áprily Lajos: Imádkozom: legyek vidám

Dsida Jenő: Új imádság

Juhász Gyula: Az utolsó vacsora

Juhász Gyula: Béke

Kányádi Sándor: A fák és a vének

Kányádi Sándor: Vidéki békevers

Keresztury Dezső: Valaki tenyerében

Nemes Nagy Ágnes: Kiáltva

Radnóti Miklós: Nem tudhatom...

Reményik Sándor: János evangéliuma

Reményik Sándor: Csendes csodák

Petőfi Sándor: Ismét magyar lett a magyar.

6229e8e80011a804957337

A zsűri több szempontot figyelembevéve fogja meghozni végső döntését. A gyerekeknek gondosan ügyelni kell a hibátlan szövegismeretre, az előadásmód és arcjáték összhangjára, a szemkontaktusra, valamint a megfelelő hanghordozásra és hangerőre is.

A zsűri elnöke – a tervek szerint – Vargha Tamás, a Honvédelmi Minisztérium parlamenti államtitkára, miniszterhelyettes lesz, míg a tagok Bozó Tibor altábornagy; Kovács Gábor Dénes színész-pedagógus, az Artista- és Előadó-művészeti Akadémia igazgatója; Kubik Anna, Kossuth- és Jászai Mari-díjas, érdemes művész; Takács Tamás ezredes, a HM KTP lelkészi kar vezetője lesznek.

A versenyre a jelentkezési határidő november 21., kedd. Jelentkezni a kitöltött jelentkezési adatlap beküldésével lehet, melyet a püspökség e-mail címeire ([email protected], [email protected]) kell továbbítani.

A jelentkezéshez szükséges adatlapot letölteni, a verseket elolvasni és egyéb információkhoz jutni a www.ktp.hu oldalon lehet az Események menüpont alatt.