Ugrás a tartalomhozUgrás a menüpontokhozUgrás a lábléchez

„A szétszórtságomon is javítani tudott ez a tábor!”

Szöveg: Tar Zsuzsanna | Fotó: Kaiser Erika |  2024. augusztus 3. 9:00

Játékos formában ismerhették meg a Magyar Honvédség logisztikai területének mindennapjait a harcos-logisztikus tábor résztvevői Táborfalván.

202408_honvédelmi_tábor_Táborfalva_KE (2)

A húsz fiatal megtekintett egy haditechnikai- és fegyverzeti bemutatót, valamint airsoft lövészeten és paintball játékokon próbálhatta ki ügyességét július végén az ötnapos táborban. Természetesen alaki foglalkozásokon is részt vettek, fizikai felmérést hajtottak végre, megtanulták a rendfokozatokat, de voltak tereptan-, illetve túlélés foglalkozáson is.

A szabályzat szerint a táborozóknak le kellett adniuk a telefonjaikat, csak napi egy órára kaphatták meg az eszközöket. A szigorú szabály ellenére nem volt tiltakozás, sőt akadt, aki azt mondta, hogy nem hiányzott neki a „kütyüzés”, ugyanis a bajtársias légkör, illetve a napi kiszámítható rutin kereteiben átélt foglalkozások elűzték az unalmat.

„Köszönöm, hogy tisztességgel és fegyelmezetten töltötték nálunk az elmúlt hetet” – mondta a zárónapon Kelemen Károly őrnagy, a Magyar Honvédség Anyagellátó Raktárbázis Tranzit Raktár raktárparancsnoka. Az őrnagy reményét fejezte ki, hogy a táborban töltött idő alatt a résztvevőknek sikerült alaposabban megismerniük a Magyar Honvédség logisztikai ellátásában szolgálatot teljesítő katonák mindennapjait, s ezek az élmények talán közelebb viszik a fiatalokat ehhez a hivatáshoz is.

202408_honvédelmi_tábor_Táborfalva_KE (6)

Kérdésünkre az egyik résztvevő elárulta, hogy jövőjét a honvédség kötelékében képzeli el, sőt, később szeretne részt venni a tisztképzésben is. Volt olyan táborozó is, aki ugyan nem ebben a miliőben képzeli el az életét, viszont – mint mondta – ez az életmód segít neki abban, hogy javítson a szétszórtságán, ráadásul új barátokat is szerzett. A legtöbben szeretnének jövőre is visszatérni a táborba.

A logisztikus honvédelmi tábor elsősorban a honvédség iránt érdeklődő fiatalok számára nyújt élményeket – olvasható a honvedelmitabor.hu-n. A táborozás során megismerkedhetnek különböző katona-logisztikai alapfogalmakkal, valamint a honvédségben alkalmazott haditechnikai eszközökkel. A táborozók megtapasztalják, milyen egy katona mindennapi élete, milyen csapatban dolgozni és mennyire fontos az egymásra figyelés.