Ugrás a tartalomhozUgrás a menüpontokhozUgrás a lábléchez

A szolnoki katonák is segítenek

Szöveg: MH 86. Szolnok Helikopter Bázis | Fotó: az alakulat felvételei |  2020. december 3. 18:14

Ellenőrző bizottság látogatott el december 3-án, csütörtökön a Karcagon szolgálatot teljesítő járőrökhöz és a Kátai Gábor Kórházba, ahol az MH 86. Szolnok Helikopter Bázis katonái nyújtanak segítséget az egészségügyi intézmény dolgozóinak.

Szolnok (5)
Szolnok (2)

A katonák nem csak a Kátai Gábor Kórházban, hanem Jász-Nagykun-Szolnok-, Nógrád-, valamint Heves megye kijelölt egészségügyi intézményeiben is támogatják az ott dolgozók munkáját. Feladataik ellátásához nem szükséges egészségügyi szakképesítéssel rendelkezniük.

Az egyenruhások – egyebek mellett - beléptetési feladatokat, testhőmérséklet mérést, betegirányítást, adminisztrációs- és logisztikai feladatokat látnak el. Segítenek a gyógyszerek, védőeszközök, egyéb gyógyászati anyagok, valamint a fekvőbetegek ételeinek szállításában, közreműködnek raktározási feladatokban, illetve az intézményen belüli csomagszállításból és anyagmozgatásból is kiveszik a részüket. Mindezek mellett számítógépes adatrögzítés, COVID-minta csomagolás, címkézés, dobozolás, szállításra való előkészítés is a feladataik közé tartozik.

Kapcsolódó cikkek