Ugrás a tartalomhozUgrás a menüpontokhozUgrás a lábléchez

A Magyar Honvédség toborzó szerve is részt vesz a kórházak támogatásában

Szöveg: Márton Boglárka hadnagy | Fotó: MH KIKNYP |  2020. november 26. 13:59

Az MH Katonai Igazgatási és Központi Nyilvántartó Parancsnokság (MH KIKNYP) mintegy negyven fővel járul hozzá ahhoz a feladathoz, amit a katonák az egészségügyi dolgozók leterheltségének csökkentése érdekében végeznek az ország számos intézményében. Az alakulat katonái Budapesten és az agglomerációiban, illetve Cegléden teljesítenek szolgálatot.

KIKNYP_1

A parancsnokság katonái – csakúgy, mint más alakulatok képviselői – az egészségügyi végzettséget nem igénylő munkakörökben segédkeznek, többek között a fizikai és a logisztikai jellegű feladatokban, illetve a bejáratoknál történő lázmérésben.

Szűcs Imre ezredes, az alakulat parancsnoka kiemelte: a katonák az egészségügyi intézmények hasznos tagjaivá váltak az elmúlt héten és helytállnak ebben az embert próbáló időszakban is.

Az MH KIKNYP a határmenti védekezésben és a rendőrökkel való közös járőrfeladatokban is részt vesz - utóbbi során Kőbánya-Kispest területén teljesítenek szolgálatot az alakulat katonái.

A parancsnokság egyik fő feladata a Magyar Honvédség humánerőforrással történő feltöltése; ez most is folyamatos. A megyei toborzóirodák ügyfélszolgálatai - a járványügyi szabályok betartása mellett - továbbra is üzemelnek, azonban a pandémiai miatt célszerű először telefonon vagy e-mailben érdeklődni.

Elérhetőségeik megtalálhatóak a www.iranyasereg.hu oldalon, ahol online is be lehet nyújtani a jelentkezést.

KIKNYP_2