Ugrás a tartalomhozUgrás a menüpontokhozUgrás a lábléchez

Életet mentettek Röszkén

Szöveg: Szabó Szilvia Katalin rendőr százados | Fotó: Csongrád-Csanád Megyei Rendőr-főkapitányság |  2020. november 26. 11:31

Idős férfi eltűnését jelentették hozzátartozói a rendőrségi segélyhívó számon november 25-én, szerdán. A röszkei férfi keresését a rendőrök, katonák és polgárőrök közös erővel kezdték meg, majd a bejelentéstől számított fél órán belül megtalálták a keresett személyt.

életmentés_röszke_kapott_11.26.

A rendőrségre 19 óra előtt pár perccel érkezett bejelentés arról, hogy a nap során az egyedül élő férfi elhagyta otthonát és azóta nem tudják hol van. A Csongrád Megyei Rendőr-főkapitányság Tevékenységirányítási Központja haladéktalanul a helyszínre irányította a Szegedi Rendőrkapitányság rendőreit. Az egyenruhások az adatgyűjtés során megállapították, hogy a férfi - vélhetőleg gyalogosan - Domaszék irányába távozhatott tanyájából, így megkezdték a terület átvizsgálását. A kutatásban részt vettek a Magyar Honvédség rendőrséggel közös szolgálatot ellátó katonái, illetve a röszkei, a mórahalmi, a domaszéki és az újszegedi polgárőrök.

A férfi házától indult kutatás során, egy csaknem egy kilométerre lévő nádasban, 19 óra 30 perc körül megtalálták az idős embert, aki a kihűlés jeleit mutatta.

A rendőrök azonnal melegítő fóliával takarták be és mentőt hívtak a helyszínre. Az Országos Mentőszolgálat munkatársai kórházba szállították a férfit.