Ugrás a tartalomhozUgrás a menüpontokhozUgrás a lábléchez

MH KIKNYP

SÖTT_bevonulás_Miskolc (7)

Újabb speciális tartalékos katonai kiképzés indul Miskolcon

2021. február 2. 19:32

Huszonnyolc speciális önkéntes területvédelmi tartalékos katona kezdte meg szolgálatát február első napján, Miskolcon. A 6+6 hónapos munkahelyteremtő programhoz 2020 nyara óta már több mint ezren csatlakoztak, a szolgálati forma iránt továbbra is nagy az érdeklődés.

Vitár Zsolt alez_Kollár Aliz t. hdgy

A cél változatlan, a módszerek újak

2021. január 22. 8:06

A járvány a Magyar Honvédség alakulatait sem kerüli el, az ellene való védekezés pedig merőben újszerű munkavégzést követel meg a katonáktól. Különösen igaz ez az MH Katonai Igazgatási és Központi Nyilvántartó Parancsnokság (MH KIKNYP) feladataira, hiszen toborzási és egyéb tevékenységei általában megkövetelik a személyes kontaktust. A megváltozott helyzetről Vitár Zsolt alezredessel, az alakulat parancsnokhelyettesével beszélgettünk.

Adventi Telefonos  (2)

A hívás, amitől megdobban a katonaszív

2020. december 17. 8:31

Az ünnepek közeledtével számos nyugállományú katonát, honvédségi nyugdíjast és katonaözvegyet keresnek fel telefonon az MH Katonai Igazgatási és Központi Nyilvántartó Parancsnokság (MH KIKNYP) kollégái. Ezek a beszélgetések ugyan nem pótolhatják a személyes találkozás varázsát, mégis sokat jelentenek a szépkorúaknak.

KIKNYP_nyitó

A Magyar Honvédség toborzó szerve is részt vesz a kórházak támogatásában

2020. november 26. 13:59

Az MH Katonai Igazgatási és Központi Nyilvántartó Parancsnokság (MH KIKNYP) mintegy negyven fővel járul hozzá ahhoz a feladathoz, amit a katonák az egészségügyi dolgozók leterheltségének csökkentése érdekében végeznek az ország számos intézményében. Az alakulat katonái Budapesten és az agglomerációiban, illetve Cegléden teljesítenek szolgálatot.

Heródek Márton t. ftőrm (1)

A Helsinki Magyar Nagykövetség munkáját segítette a tartalékos katona

2020. november 12. 11:02

Hat éve teljesít szolgálatot önkéntes műveleti tartalékosként Heródek Márton, aki a Nemzeti Közszolgálati Egyetem nemzetközi tanulmányok szakos hallgatójaként egy ösztöndíjprogram keretében nemrég bepillantást nyerhetett Magyarország Helsinki Nagykövetségének munkájába. Finnországban szerzett tapasztalatairól és katonai feladatairól is kérdeztük.

haditorna_fannyjav (2)

Kihozták magukból a maximumot

2020. október 16. 18:59

Az idei évben is nagy sikerrel zajlottak le az Országos Haditorna Verseny Vas, Veszprém és Szabolcs-Szatmár-Bereg megyei selejtezői. Az elmúlt évekhez hasonlóan most is nagy volt az érdeklődés a megmérettetés iránt a három megyében. Szabolcsban a Vasvári Pál Gimnázium, Veszprémben a Balatonfüredi Szent Benedek Középiskola, Vas megyében pedig, a Premontrei Gimnázium csapata diadalmaskodott, így jövőre ők vehetnek részt az országos döntőn. (Képgaléria.)

haditorna_fanny (8)

Idén sem maradtak haditorna verseny nélkül a középiskolások

2020. október 7. 15:13

A járványügyi szabályok betartásával a 2020/2021-es tanévben is megrendezi az Országos Haditorna Versenyt a Honvédelmi Minisztérium és a Magyar Honvédség. A megyei fordulók lebonyolításáért az MH Katonai Igazgatási és Központi Nyilvántartó Parancsnokság (MH KIKNYP) irodái felelnek. Békés és Bács-Kiskun megyéből egyaránt tizenhárom csapat vágott neki a küzdelemnek: a békés megyei vetélkedő győztese a Mezőhegyesi Technikum „Mezőhegyesi Fiúk” csapata lett, míg Bács-Kiskun megyéből a kiskunhalasi dékánisok a képzeletbeli dobogó felső fokára állhattak fel. Az országos döntő 2021 áprilisában várható, amelyen a megyei versenyek győztes csapatai vehetnek részt. (Képgaléria.)

1596080604

Pápai katonák a második világháborúban

2020. június 14. 14:22

Második világháborús katonatörténeteket mesél Horváth Ferenc nyugállományú százados, aki most megjelent könyvében pápai katonák életútjával foglalkozik.

1596080420

Megduplázódott a szerződéses katonának jelentkezők száma

2020. június 9. 13:59

A tavalyi évhez képest duplájára emelkedett a szerződéses szolgálatra jelentkezők száma tavasszal. A jelenség elsősorban a koronavírus-járványnak tulajdonítható, a veszélyhelyzet miatt munkájuk elvesztése miatt nehéz helyzetbe került emberek jelentős része mégsem csak átmeneti megoldásként tekint a katonai életpályára.

1596071600

Faültetés Kecskeméten

2019. november 13. 18:48

Fát ültettek a napokban Kecskemét főterén az MH Katonai Igazgatási és Központi Nyilvántartó Parancsnokság (MH KIKNYP) 1. Katonai Igazgatási és Érdekvédelmi Irodájának kollégái.