Ugrás a tartalomhozUgrás a menüpontokhozUgrás a lábléchez

Szakmai felkészítés a toborzóknak

Szöveg: MH KIKNYP | Fotó: a parancsnokság felvételei |  2022. április 11. 19:15

Hatodik alkalommal tartott felkészítést a Magyar Honvédség Parancsnoksága Személyzeti Csoportfőnökség (MHP SZCSF) az MH Katonai Igazgatási és Központi Nyilvántartó Parancsnokság toborzó szakállományának. A tanfolyamot március 28. és április 8. között elsősorban azoknak a toborzóknak rendezték meg, akik nemrég kezdték meg szolgálatukat.

Toborzó szaktanfolyam (22)

A szakmai felkészítést Vanyur Tibor ezredes, az MHP SZCSF Katonai Igazgatási és Toborzó Főnökség vezetője nyitotta meg, aki ismertette a részvevőkkel az elérendő célokat. Az előadások összeállítása során törekedtek arra, hogy elméleti és gyakorlati téren is megfelelő tudáshoz jussanak a résztvevők, az újonnan beosztásba helyezett toborzók mellett a már tapasztalt kollégák ismereteit is bővítsék.

A kurzus fontos része volt a toborzás módszertanának elsajátítása, de megismerkedhettek a Honvédelmi és Haderőfejlesztési Programmal, az Acélkocka Altisztképzési Rendszerrel és kerekasztal beszélgetések során megvitathatták a szolgálatformákkal kapcsolatos tudnivalókat, a munkaerőpiaci trendek alakulását. Az állomány betekintést nyert a honvédség missziós szerepvállalásába és a külszolgálati lehetőségekbe, amelyek növelhetik a jelentkezők érdeklődését. A gyakorlati órákon megismerték a rendezvényekre történő kitelepülések menetét, a toborzósátor építésének technikáját és a lézerfegyverek használatát is.

A kéthetes felkészítés eredményességét bizonyítja, hogy minden résztvevő sikeres vizsgát tett, az erről tanúskodó okleveleket Vanyur Tibor ezredes adta át.