Ugrás a tartalomhozUgrás a menüpontokhozUgrás a lábléchez

A tavalyi jó teljesítmény az idei év fokmérője

Szöveg: Ördög Kovács Márton | Fotó: Rácz Tünde |  2022. március 29. 17:41

Szentendrén tartotta évértékelő és feladatszabó értekezletét az MH Tartalékképző és Támogató Parancsnokság (MH TTP) március 29-én, kedden. A rendezvényen részt vett Bozó Tibor vezérőrnagy, a Magyar Honvédség Parancsnokságának (MHP) törzsfőnöke is.

RT1_3329

Az MHP törzsfőnöke az MH TTP előző évét értékelve kiemelte: minden feladatot sikeresen elvégeztek. Bozó Tibor vezérőrnagy arra kérte a katonákat, hogy az előző évhez hasonlóan az idei esztendőben is sikerrel vegyék az akadályokat, és magas szakmai színvonalon teljesítsék feladataikat.

„Az elöljáró által 2021-ben elrendelt feladatokat jó szinten végrehajtottuk. 2022-ben is elvárom a szervezettől az előttünk álló feladatok gyors, szakszerű, határidőre történő végrehajtását” – mondta Baráth István vezérőrnagy, az MH TTP parancsnoka. Kiemelte: a katonák a koronavírus-járvány idején komoly támogatást nyújtottak munkájukkal az egészségügyben dolgozóknak, valamint a Belügyminisztériummal együttműködve látták el a déli határzár biztosítását. Emellett nagy szakmai hozzáértéssel foglalkoztak az Önkéntes Tartalékos Rendszer iránt érdeklődőkkel és a felvételt nyert tartalékosok kiképzésével.

RT1_3288

Baráth István vezérőrnagy az idei évre prioritásként jelölte meg a hazai és nemzetközi műveletekben való magas szintű részvételt is. Mint fogalmazott: a szervezet katonái és az Önkéntes Tartalékos Rendszerben szolgálók egy része is komoly tapasztalatokra tettek szert a NATO-, EU-, valamint ENSZ-műveletekben.

„A parancsnokság és alárendelt szervezetei, tartalékos állománya 2021 óta nemzetközi műveleti területen is helytállnak, részt vesznek a KFOR-ban, illetve Irakban is jelen vannak. Jelenleg a KFOR állomány kitelepítése zajlik” – ismertette a vezérőrnagy a szervezet katonáinak külföldi szerepvállalásait.

Az MH TTP évértékelő és feladatszabó értekezletén – mások mellett – jelen volt dr. Sticz László vezérőrnagy, az MHP Haderőtervezési Csoportfőnökség csoportfőnöke, valamint Apáti Zoltán dandártábornok, az MH TTP parancsnokhelyettese.