Ugrás a tartalomhozUgrás a menüpontokhozUgrás a lábléchez

„A víz érték, amely nélkül nincs élet”

Szöveg: Tihanyi-Obál Mária főtörzsőrmester | Fotó: a szerző felvételei |  2022. március 29. 16:12

A környezetvédelmi nevelés jegyében hirdette meg idén első alkalommal, hagyományteremtő szándékkal, a Víz világnapja témakörben a Katonaolimpikonok Baráti Kör az általános iskolások részére környezetvédelmi rajzversenyét.

20220328-kaposvar-rajzpalyazat (1)

A szervezet nagy hangsúlyt fektet a környezet megóvására. Kiemelt figyelmet fordít a környezetvédelem és a sport közötti kapcsolat tudatosítására, amit a szabadban, tiszta környezetben való sportolással kíván népszerűsíteni. Világszerte március 22-én ünnepelték a Víz világnapját, amelynek fontos célja, hogy e nélkülözhetetlen természeti kincs az emberi gondolkodás középpontjába kerüljön és vigyázzunk rá úgy, hogy a következő generációk számára is elérhető legyen.

A rajzpályázat megszervezésében az MH 64. Boconádi Szabó József Logisztikai Ezred, valamint a Kaposvári Honvéd Sportegyesület is közreműködik. Gavlik Péter ezredes, az alakulat parancsnoka fontosnak tartja az ifjúság környezettudatos látásmódjának kialakítását, fejlesztését, illetve a gyermekek egészségtudatos és sportközpontú nevelését, igy évről-évre egyre több kaposvári iskola vesz részt az alakulat sportrendezvényein, és a már kialakított jó kapcsolatnak köszönhetően az intézmények pedagógusai ezúttal is örömmel vették a megkeresést. A versenyre négy helyi iskola alkotó kedvű diákjai jelentkeztek, és a rövid határidő ellenére is szép számmal érkezett pályamunka.

20220328-kaposvar-rajzpalyazat (2)

A rajzpályázat eredményhirdetésén az alakulat parancsnoka a Kodály Zoltán Központi Általános Iskola Kifaludy utcai tagiskolájában adta át az első három legszebb pályamunkáért járó elismerést.

A négy városból beérkező pályaművek közül a Katonaolimpikonok Baráti Kör zsűrije választja ki a legszebb három-három művet. Ezek közül április 22-én, a Föld napján kerül ki a győztes mű.

20220328-kaposvar-rajzpalyazat (3)