Ugrás a tartalomhozUgrás a menüpontokhozUgrás a lábléchez

A tehetséges és felkészült fiatalok garanciát jelentenek a jövőre

Szöveg: honvedelem.hu / MTI | Fotó: Simicskó István Facebook-oldala, Filep István (MTI) |  2023. február 10. 11:54

A tehetséges és felkészült fiatalok garanciát jelentenek arra, hogy Magyarországnak lesz jövője – mondta Simicskó István, a Honvédelmi Sportszövetség elnöke a Bátrak Ligája tapolcai versenyének díjátadóján február 9-én, csütörtökön.

Bátral_Ligája-MTI (1)

Simicskó István kiemelte: a fejlett digitális kompetenciák ismerete mellett ugyanúgy szükség van a fizikai aktivitásra, a sportolásra is. A Honvédelmi Sportszövetségnél pedig olyan programokat indítottak, amelyek lehetőséget adnak a fiataloknak arra, hogy megmérettessék magukat.

A Honvédelmi Sportszövetség elnöke tájékoztatása szerint a 2017-ben indított Honvéd Kadét Programban már 110 iskolával van szerződése a Magyar Honvédségnek, a Bátrak Ligája tapolcai versenye pedig már sorban a 35. volt. A katonai jellegű akadályversenyre a térség tíz általános iskolájából – Tapolca mellett Ajkáról, Monostorapátiból, Szigligetről, Zalahalápról, Sümegről, Nagyvázsonyból valamint Badacsonytomajról – érkeztek diákok.

Navracsics Tibor területfejlesztési miniszter köszöntőjében Tapolca katonai múltjáról beszélt. A Veszprém vármegyei városnak korábban két laktanyája is volt, és a honvéd hagyományokat mind a mai napig őrzik Tapolcán – tette hozzá.

Kapcsolódó cikkek