Ugrás a tartalomhozUgrás a menüpontokhozUgrás a lábléchez

A Transzformációs Parancsnokság katonái is helytállnak!

Szöveg: MH Transzformációs Parancsnokság | Fotó: Antal Renáta hadnagy, Csókás Adrienn hadnagy, Ferenczi István főhadnagy, Hegedűs Gábor százados, Szabó Roland hadnagy |  2020. november 20. 9:44

A veszélyhelyzeti szabályok, valamint a kijárási tilalom szabályainak ellenőrzése mellett az egészségügy működőképességének fenntartását is segíti a Magyar Honvédség.

Ferenczi István fhdgy. 3

A koronavírus-járvány második hullámában is aktívan részt vesznek a katonák a védekezéssel kapcsolatos feladatokban. Az egészségügy részére biztosított segítségnyújtásban az MH Transzformációs Parancsnokság négy alárendelt alakulata is feladatot kapott. Az MH Altiszti Akadémia, az MH Bakony Harckiképző Központ, az MH Béketámogató Kiképző Központ, valamint az MH Ludovika Zászlóalj katonái a fővárosi Semmelweis Egyetem kórházaiban segítenek az egészségügyi dolgozók terheinek csökkentésében, egészségügyi szakképesítést nem igénylő feladatok ellátásával támogatják az egészségügyi dolgozók munkáját.

A katonák lázmérést végeznek, valamint az adminisztrációban és logisztika terén – anyagmozgatás és  raktározás - is feladatot kaptak.