Ugrás a tartalomhozUgrás a menüpontokhozUgrás a lábléchez

A Vásárhelyi-terv folytatását szorgalmazza Simicskó István

Szöveg: honvedelem.hu / MTI |  2010. június 7. 15:14

Az első Orbán-kormány idején indított Vásárhelyi-terv folytatását szorgalmazta az árvíz elleni védekezés kapcsán Simicskó István, a honvédelmi tárca államtitkára hétfőn a parlamentben. Közlése szerint a kormány a szükséges és lehetséges intézkedéseket azonnal meghozta.

A védekezéssel összefüggő eddigi honvédségi költségek
meghaladják a 103 millió forintot. 

A kereszténydemokrata politikus azt mondta, elemi csapás okozta vészhelyzet alakult ki, jelenleg 12 megye 265 településén folynak védekezési munkálatok, a legsúlyosabb a helyzet Borsod megyében, ahol 51 településen 3.560 embernek kellett otthonát elhagynia.

Tájékoztatott arról is, hogy a honvédségi erők 4.490 főt vontak be az árvízi védekezésbe, a munkálatokat 345 honvédségi technikai eszköz segíti; jelenleg 3.088 km hosszan van védelmi készültség a magyarországi folyókon, az eddigi honvédelmi költségek 103,2 millió forintrara rúgnak.

Utalva Magyarország földrajzi elhelyezkedésre, kiemelte, a védekezéshez a jövőben a határokon átnyúló összefogásra van szükség, és folytatni kell a Vásárhelyi-tervet.

Napirend előtt minden frakció érintette az árvíz témáját, köszönetet mondva a védekezésben részt vevőknek.

Az MSZP szolidaritási akciót indított, a Jobbik szerint kevés a honvédségi létszám, az LMP a vízgazdálkodás áttekintését sürgette.

Olvasson még többet az árvízről és a Magyar Honvédség szerepvállalásáról itt!

Címkékárvíz