Ugrás a tartalomhozUgrás a menüpontokhozUgrás a lábléchez

A visszatérők - a Magyar Honvéd magazin legfrissebb számából

Szöveg: honvedelem.hu |  2023. március 9. 11:37

Idén is Pápára települt át az amerikai légierő 56. harctéri kutató-mentő százada, hogy az MH 47. Bázisrepülőtérről indulva teljesítse az éleslövészettel egybekötött kéthetes gyakorlatát.

MH_2023_3_borito

Az olaszországi Avianóban állomásozó – HH–60G Pave Hawk típusú helikopterekkel felszerelt – amerikai alakulat és a pápai repülőtér vezetése több éve támogatja egymás kiképzési feladatait és célkitűzéseit.

– A forgószárnyasok személyzetei az MH Központi Gyakorló- és Lőtéren harctéri körülményekhez hasonló feltételek mellett fejleszthetik képességeiket. A felkészülésükhöz jelentős segítséget nyújtanak a pápaiak, cserébe a század katonái átadják a számos szakterületen szerzett tapasztalataikat, tovább bővítve ezzel a bázisrepülőtéren szolgálók szakmai képességét – mondta el Koch János százados, a gyakorlat pápai szervezője és koordinátora.

Tavaly az amerikaiak elméleti oktatás keretében már bemutatták az éleslövészet során beragadt lőszer eltávolításának fogásait (hot gun). Idén ismét felelevenítették a követendő metódust, majd szimulált körülmények között is elvégezték a speciális és veszélyes eljárást.

További részletek a Magyar Honvéd magazin március 10-én, pénteken megjelenő számában!