Ugrás a tartalomhozUgrás a menüpontokhozUgrás a lábléchez

Adakozott a törzstámogató század

Szöveg: Pogrányi Zoltán |  2009. március 27. 13:09

Emberség. Egy szó, melynek értelmét és a hozzá tartozó érzést sokszor halványítja el száguldó világunk. A másokkal való együttérzést sajnos egyre jobban háttérbe szorítja a mindennapi stressz, az önzetlen segítségnyújtás gondolatait felőrli az állandó megfelelés kényszere.

De kell emberségesnek lenni, hiszen épp ettől válunk emberré. Ezzel a gondolattal indult tavaly – hagyományteremtő jelleggel – a tatai MH 25. Klapka György Lövészdandár törzstámogató századának „támogató akciója", amikor egy óvodának segítettek.

E hagyományt követve, március utolsó péntekén is bevetésre indultak. Most a tatai Szociális Alapellátó Intézmény hajléktalanjai számára vásárolt tartós élelmiszereket adták át a rászorulóknak.
Mindkét félnek hasznosak az ilyen kezdeményezések – mondta el Könyves Gusztáv százados, a törzstámogató század parancsnoka.

A rászoruló embertársaink számára egyértelműen, hiszen gondoljunk csak bele, hogy milyen kincs lehet az utcán élők számára az étel. De hasznos a század katonáinak is, ugyanis a jó cél érdekében szervezett gyűjtés, majd annak kigondolása, hogy az összegyűlt kis pénzből vajon mi lenne a legnagyobb segítség, hatalmas összekovácsoló erővel bír, és növeli a katonák szociális érzékenységét is – tette hozzá.

Papp Katalin, a tatai hajléktalan ellátás vezetője elmondta, hogy örömmel vette a támogatást, mert bizony minden kis segítség értéke megsokszorozódik a szükségben. A törzstámogatók adománya például a krízis élelmiszerkészletet, fogja gyarapítani. Hozzátette, hogy a kríziskészletet eddig csak télen használták jelentősen, de manapság – az alkalmi építőipari munkák csökkenése miatt – sajnos a tavasz beköszöntével is sokszor van rá szükség.

Hiába, adni jó. És a Törzstámogató Század katonái tudják ezt.