Ugrás a tartalomhozUgrás a menüpontokhozUgrás a lábléchez

ADHU23: hídvetés, biztosítás, őrzés közösen a jelöltekkel

Szöveg: Baranyai Erika Piros tartalékos százados | Fotó: Janó Miklós törzsőrmester |  2023. november 12. 18:10

Az Adaptive Hussars 2023 többnemzeti hadgyakorlat az ország több pontján zajlik egy időben. Az utóbbi 30 év legnagyobb magyarországi gyakorlatának egyik fontos jellemzője, hogy a különböző alakulatok katonái együtt teljesítik a feladatokat, így történik ez az ADHU23 tiszaroffi helyszínén is.

NKE hallg23 másolat

Az Adaptive Hussars 2023 kitűnő gyakorlási lehetőséget biztosít, felkészülést az esetleges éles helyzetekre az aktív és tartalékos állomány számára egyaránt. A hadgyakorlatba szintén bekapcsolt, jelenleg kiképzésben résztvevő katonák pedig az alakulatoknál, azok kiképzőinek, elöljáróinak útmutatásával szerezhetnek gyakorlati tapasztalatokat.

Az MH II. Rákóczi Ferenc 14. Műszaki Ezred Hídépítő Zászlóalj katonáinak irányítása mellett az MH Ludovika Zászlóalj végzős tisztjelöltjei is részt vesznek a műszaki szakfeladatokban. A PMP hadihíd elemeinek összekapcsolása nemcsak gyakorlati, de tervezési képességeiket is erősítette Tiszaroff térségében.

A gyakorlatban részt vevő Acélkocka altisztjelöltek is nélkülözhetetlen szerepet vállaltak: a tábor működtetéséhez szükséges közelbiztosító és táborőrzési feladatok végrehajtásával bizonyítják felelősségteljes hozzáállásukat.