Ugrás a tartalomhozUgrás a menüpontokhozUgrás a lábléchez

Adomány a törökbálinti Tábitha Gyermekhospice Háznak

Szöveg: Antal Ferenc | Fotó: Tóth László |  2021. október 22. 9:50

A német Unterfranken megyei tartalékosok és a Magyar Tartalékosok Szövetsége (Matasz) Pest Megyei Szervezete jóvoltából egy kamionnyi, ruhákat, játékokat és egészségügyi felszereléseket tartalmazó adomány érkezett október 21-én Németországból, amit a törökbálinti Tábitha Gyermekhospice Háznak adtak át.

TOT_1751

A német vendégeket Elek Sándor, Törökbálint polgármestere köszöntötte, aki emlékeztetett: a településnek nagyon mély német gyökerei vannak, amelynek története egészen a XVI. századig nyúlik vissza. A polgármester megköszönte a magyar és német tartalékosoknak a rászorulók részére nyújtott támogatását.

„Az egyik legnemesebb emberi cselekedetnek tartom a rászorulók önzetlen segítését. Amikor a legkiszolgáltatottabbaknak, legelesettebbeknek nyújtunk segítséget - különösen, hogy jelen esetben gyermekekről van szó - nemcsak felemelő érzés a segítségnyújtás, hanem egyben szívet szorító is” – hangsúlyozta Demeter Attila alezredes, az MH Tartalékképző és Támogató Parancsnokság Társadalmi Kapcsolatok Főnökség főnökhelyettese, aki példaértékűnek nevezte a német és magyar tartalékosok szövetségének együttműködését, egyben köszönetét fejezve ki a megye adományozó lakosságának is.

TOT_1431

Bíró Sándor nyugállományú rendőr ezredes, a Matasz Pest Megyei Szervezetének elnöke kitért a magyar és német tartalékosok kiváló kapcsolatára, valamint kiemelte Kerekes Sándor nyugállományú ezredes, a Pest megyei Matasz tagjának a munkáját, aki időt és energiát nem kímélve dolgozott azon, hogy az adomány Magyarországra érkezhessen. „Köszönjük német barátainknak ezt a közel két évtizedes barátságot. Egy biztos, ez az adomány olyan helyre kerül, ahol nagy szükség van rá” – mondta Bíró Sándor.

A Tábitha Gyermekhospice Ház képviseletében Teslér Judit emlékeztetett arra, hogy a ház 10 éve működik Törökbálinton, azzal a céllal, hogy gyógyíthatatlan beteg gyermekeknek és családtagjaiknak támogatást nyújtson a mindennapokban. Hozzátette: jelen pillanatban a működésük háromnegyed részét adományokból biztosítják, így külön öröm számukra, hogy egy ilyen jelentős összefogásnak lehetnek részesei.

TOT_1569

Az adományozók nevében Otto Jahrsdörfer köszönetet mondott a baráti fogadtatásért, amiben részesültek Törökbálinton. Hangsúlyozta: számukra a segítségnyújtás a lehető legtermészetesebb emberi cselekedet, így amikor megérkezett hozzájuk a kérés Magyarországról, rövid időn belül sikerült az adományokat összegyűjteni a rászorulók részére.

A rendezvényen elismeréseket is átadtak: dr. Benkő Tibor honvédelmi miniszter nevében Demeter Attila alezredes a Honvédelemért kitüntető cím I. fokozatát adományozta Otto Jahrsdörfer tartalékos törzsőrmester, valamint a Honvédelemért kitüntető cím III. fokozatát Christian Schmid tartalékos főtörzsőrmester részére.