Ugrás a tartalomhozUgrás a menüpontokhozUgrás a lábléchez

Adománygyűjtés gyereknapra

Szöveg: Mátyás Andrea |  2011. június 1. 10:56

Az egyik közösségi oldalon olvasták a levelet, hogy Budapesten működik egy óvoda, amelyben halmozottan hátrányos helyzetű kisgyermekek számára igyekeznek elfogadható körülményeket teremteni, szeretetteljes légkörben az ott dolgozó óvónők. Szüleik, nehéz sorsuk miatt, képtelenek biztosítani a más gyermekek számára oly természetesnek tűnő alapvető „járandóságokat”, mint például az élelem, a ruházat, a játék, a meleg otthon…

A székesfehérvári székhelyű MH 43. Nagysándor József Híradó és Vezetéstámogató Ezred állománya a levél olvasása után azonnal cselekedett. Adománygyűjtést szerveztek a közelgő gyereknap alkalmából a kisgyermekek számára. Oly természetesen és oly rövid idő alatt gyűlt össze egy teherautónyi adomány, hogy az átadás időpontját áttervezve, a kicsik már a nagy nap előtt élvezhették a számukra összegyűjtött ajándékokat.

Természetesen a katonák nem csak játékokat vittek a fővárosi óvodába, hanem tartós élelmiszert, tisztálkodó szereket, ruhákat, lábbeliket, bútorokat, könyveket és filmeket is. Az ajándékokat – dr. Révész Gyula mérnök ezredes, ezredparancsnok megbízásából – Gumpl Pál alezredes, a Helyőrségtámogató Parancsnokság megbízott parancsnoka adta át a gyerekeknek.