Ugrás a tartalomhozUgrás a menüpontokhozUgrás a lábléchez

Advent a határon

Szöveg: Ménkű Judit | Fotó: a szerző felvételei |  2021. december 13. 10:55

Közös gyertyagyújtásra gyűltek össze a Bácsalmáson határszolgálatot teljesítő katonák december 12-én, advent harmadik vasárnapján.

Advent-MH_AIAK (3)

Advent a karácsonyra várás időszaka. A koszorún hétről-hétre meggyulladó gyertyák jelzik, hogy az ünnep egyre közelebb van. Ezen időszak alatt készülődünk, díszítjük otthonainkat, hangolódunk az ünnepekre. Fontos, hogy megőrizzük ezeket a pillanatokat akkor is, ha éppen nem a családunk körében töltjük el.

Az öröm gyertyáját Magasy Zsolt ezredes, az MH Alföldi Ideiglenes Alkalmi Kötelék parancsnoka gyújtotta meg, majd Dudás Ferenc százados, református tábori lelkész osztotta meg gondolatait a katonákkal. „A próféta az örömhír hozóról beszél, és valóban jól jönne egy-két olyan hír is, különösen az elmúlt évet így lassan magunk mögött hagyva, ami úgy pengeti meg lelkünk húrjait, hogy nem valami kaotikus hangzavar lesz belőle, hanem békességet, nyugalmat árasztó dallam, ami gyógyító hatással van az emberi lélekre” - mondta.

A lelkész egy kis ajándékkal - néhány kiadvánnyal - is kedveskedett a katonáknak, hogy bárhol is vannak, magukkal tudják vinni az erőt adó gondolatokat.