Ugrás a tartalomhozUgrás a menüpontokhozUgrás a lábléchez

Adventi hangverseny Szolnokon

Szöveg: SZHB |  2010. december 10. 14:09

Szolnokon az Aba-Novák Kulturális Központban adott hangversenyt december 7-én este a Légierő Zenekar Szolnok. Az immár hagyományos koncerten Lamos Imre dandártábornok, az MH 86. Szolnok Helikopter Bázis parancsnoka, helyőrségparancsnok köszöntötte a vendégeket, köztük a város alpolgármestereit, dr. Kállai Máriát és Szabó Istvánt.

Muzsikusaink nagy sikerrel mutatták be Wagner, Barnes, Hidas Frigyes, Balázs Árpád és Leroy Anderson műveit. A koncert igazi csemegéje volt Nagy István zászlós tárogató szólója a Kuruc képek című műben. A közönséget elvarázsolta a John Williams által komponált, Schindler listája című Oscar-díjas film zenéjében felcsendülő hegedűszóló, melyet Szentpéteri Ildikó hegedűművész tolmácsolásában hallhattunk.
A zenekart, Válóczi Gyula százados, a zenekar karmestere és Molnár János százados karmester-helyettes vezényelte. A rendezvényt megtisztelte jelenlétével Csizmadia Zsolt ezredes, a Magyar Honvédség főkarmestere és Kovács Tibor alezredes a Magyar Honvédség Központi Zenekarának karmestere.

A rendezvényt követően Orosz Zoltán vezérőrnagy, a HM Honvéd Vezérkar főnök-helyettese pohárköszöntőjében megköszönte a színvonalas produkciót, további sikereket kívánva gratulált a Légierő Zenekar Szolnok 2010. évi tevékenységhez.

1595911243
1595911243