Ugrás a tartalomhozUgrás a menüpontokhozUgrás a lábléchez

Afganisztánban is járt magyar Mikulás

Szöveg: Varga Erika |  2007. december 8. 13:09

Bár katonáink már kinőttek a gyermekkorból mégis mindannyian izgalommal várták, hogy a Mikulás – Csordás Illés őrnagy személyében – megérkezzen Afganisztánba az MH Tartományi Újjáépítési Csoport táborába.

Elnézést kért, hogy késett, de a műveleti terület sajátossága, hogy rejtett veszélyek leselkednek az utazóra és óvatosnak kellett lennie. Ami nem volt elég, mert sajnos a szánját IED támadás érte, ezért a rénszarvasokat szamárra kellett cserélnie, akik nagyon csökönyös állatok és igen lassan tudtak csak haladni.

Mivel nem állt rendelkezésre elég FP (Force Protection) csoport, akik megvédjék, így a krampuszai az ellenállók csapdájába estek.

Ám semmit sem hagyott hátra a PX ládát és a tengerészzsákot a hátára vette, ami szinte mindenki számára tartogatott valami meglepetést.

A törzsfőnökünk egy tervtáblát kapott, hogy legyen min megterveznie a különböző titkos műveleteket, a híradó főnökünknek egy napemeles, dinamós hordozható rádió jutott, csak azért, hogy ki tudja egyenesíteni a hírtengelyt. A lányok plüss állatokat, nyuszit, kacsát és macit kaptak.

A pénzügyesek abakuszt, hogy kitudják számolni a 2008-as költségvetésünket, a jogász tollat, amivel majd alá tudja írni a káreljárási jegyzőkönyveket. Természetesen mindenkihez szólt egy-egy kedves szót, örült, hogy itt lehetett és egy nagy szelet meggyespite elfogyasztása után közölte, hogy jó volt itt, de a jövő évi ajándékozást már másra bízza.