Ugrás a tartalomhozUgrás a menüpontokhozUgrás a lábléchez

Ahmadinezsád: „Irán ellenségei idióták”

Szöveg: honvedelem.hu / MTI |  2010. július 19. 13:44

Az iráni elnök idiótáknak nevezte hazája ellenségeit, és leszögezte, hogy Teherán kitart atomprogramja megvalósítása mellett. Iránt a legújabb ENSZ-szankciók sem tántoríthatják el nukleáris programjának folytatásától – hangoztatta Mahmúd Ahmadinezsád, amikor hétfőn egy észak-iráni városban vállalati vezetőkkel találkozva.

Nyilatkozatát egyenes adásban közvetítette az állami televízió.

Mint hozzátette, a szankciók csak elő fogják segíteni, hogy Irán még gyorsabb ütemben váljon gazdasági téren önellátóvá.

Az Egyesült Államokhoz intézve szavait, az elnök kijelentette: Washingtonnak fel kell hagynia a „cowboy stílusú logikával", ha párbeszédet akar kezdeni Teheránnal annak atomprogramjáról.

„Önök határozatokkal akarnak párbeszédre jutni. Ez a cowboyok logikája, amelynek azonban nincs helye Iránban. Ha udvariasan lépnek fel, úgy készek vagyunk a párbeszédre a kölcsönös tisztelet jegyében" – hangoztatta Ahmadinezsád.

Washington és nyugati szövetségesei azzal gyanúsítják Iránt, hogy titokban atomfegyver előállításán fáradozik. Teherán ezt kitartóan cáfolja, azt állítva, hogy nukleáris programja kizárólag békés, energiatermelési célokat szolgál.

CímkékENSZ