Ugrás a tartalomhozUgrás a menüpontokhozUgrás a lábléchez

Ajándékcsomagot kaptak a sérültek

Szöveg: Pácserné Bozi Judit |  2010. december 11. 6:22

Kontroll vizsgálatra érkeztek a Honvédkórház–Állami Egészségügyi Központ égési részlegére a Veszprém megyei vörösiszap-katasztrófa sérültjei. Október 4-én, a gátszakadás napján tíz sérültet szállítottak az egészségügyi intézménybe, ahol műtétjük, kezelésük, ápolásuk heteket, vagy akár több mint egy hónapot vett igénybe.

A kórház csak akkor engedte őket el, amikor már biztonságos helyre tudtak hazamenni. Az igényes orvosi ellátás és ápolás mellett a Honvédkórház munkatársai többféle módon segítették a tragédia fizikai és lelki feldolgozását. A betegek szinte családtagokká váltak az itt eltöltött hetek ideje alatt.

Mindezeket idézte fel prof. dr. Grósz Andor orvos dandártábornok, megbízott főigazgató azon a bensőséges találkozón, amelyen köszöntötte az ellenőrző vizsgálatra érkezett betegeket. Örömmel nyugtázta, hogy jól vannak, majd meglepetésként átadta részükre azokat az ajándékcsomagokat, amelyeket a kórház dolgozóinak adományai töltöttek meg.

A betegek könnyes szemmel köszönték meg a figyelmességet. A kötetlen beszélgetésen hálájukat és a nagyrabecsülésüket fejezték ki a kórházi ellátás, az orvosok, a műtősök, a nővérek, a szociális munkások tevékenységéért.

1595911249
 

Fotó: Pál István