Ugrás a tartalomhozUgrás a menüpontokhozUgrás a lábléchez

„Aki nem lép egyszerre…”

Szöveg: Varga József |  2010. április 21. 11:06

Április 20-án újabb 102 szerződéses legénységi állományú katona vonult be a szentendrei MH Központi Kiképző Bázisra, hogy megkezdje a mintegy három hónapig tartó alapkiképzést. A beérkezést követő regisztráció, szerződéskötés, orvosi vizsgálat és beöltözés után a következő nap már a kiképzés megkezdésének jegyében kezdődött.

A bázis Művelődési Központ színháztermében a „vigyázz" vezényszóra még kicsit bizonytalanul reagáló katonák nagy figyelemmel fogadták Huszti András dandártábornok, MH KKB parancsnok „alapozó" tájékoztatóját, aki új beosztásában első alkalommal találkozott az alapkiképzésre érkezett szerződéses legénységi állományú katonákkal, hogy személyesen mondja el a parancsnoki elvárásait az elkövetkezendő hónapokra.

1595900447

Huszti tábornok bemutatta a kiképző bázis jelen lévő vezető állományát, ismertette a laktanyában működő két katonai szervezet tevékenységét, képességeit, sajátosságait, majd rövid áttekintést adott Szentendre katonatörténetéről és a városról, tekintettel arra, hogy a bevonulók között még senki sem fordult meg ezen a településen. A várható feladatokról szólva felhívta a figyelmet arra, hogy az alapkiképzés befejezése még nem jelenti a katonai szolgálatra való felkészülés befejezését, azt tovább kell folytatni a választott katonai szervezetnél. Itt és most a katonáknak meg kell tanulni sorakozni, egyszerre lépni és elsajátítani az alapvető elméleti és gyakorlati ismereteket. A parancsnok a fegyelemsértésekkel, az alkoholfogyasztással szolgálati helyen és szolgálati időben, illetve a kábítószer használattal szemben minden körülmények között, „zéró toleranciát" hirdetett meg.

A tájékoztatóval hivatalosan is megkezdődött a 102 szerződéses legénységi állományú katona 3 hónapos alapkiképzése, amelynek befejeztével és az eredményes záróvizsgákat követően folytathatják szakmai felkészülésüket választott alakulatuknál és beosztásukban.

1595900447
 

Fotó: Papp Nikolett