Ugrás a tartalomhozUgrás a menüpontokhozUgrás a lábléchez

Aki vizet ad, életet ad

Szöveg: Juhász Viktor ftõrm. |  2009. július 14. 6:01

Egy afgán közmondás, mely tökéletesen tükrözi, mekkora szerep jut itt a víznek. Afganisztán egész területén problémát okoz az ivóvíz hiánya. Különösen a nyári hónapokban kritikus a helyzet. Gyakori, hogy családok, sőt, előfordul, hogy egyes települések egyetlen vízlelő helye a legközelebbi kétes tisztaságú folyó. Az állami szereveknél sem jobb a helyzet.

Az állami intézményeknél sem sokkal jobb a helyzet. Míg a járási vagy tartományi szintű hivatalokban többnyire van ivóvízforrás, ugyanez nem mondható el az összes rendőrőrsről vagy a kihelyezett rendőr megfigyelési pontokról. Itt az állománynak önállóan kell saját erőforrásból gondoskodnia innivalóról.

Ezen próbál javítani a tartományi székhelyen, Pol- e Kumriban az a kút, melyet 2009. július 8-án ünnepélyes keretek között László Tamás r. alezredes adott át a helyi közlekedési rendőrség épületének udvarán.

A ceremónián Mohamed Sirin Kiszky őrnagy a közlekedési rendőrség titkára köszönetét fejezte ki és elmondta, hogy nagyon hálás, hiszen a kút nemcsak a rend őreinek könnyíti meg jelentősen az életét, hanem a környéken élő számtalan családnak is. Ezután nem kell nagy távolságba gyalogolniuk, mivel a több mint 40 méteres mélységből felszínre hozott tiszta víz az ő számukra is elérhető lesz.

László alezredes az Igazságügyi és Rendvédelmi Minisztérium által, az MH Tartományi Újjáépítési Csoportjába kiküldött rendőri kontingens parancsnoka kiemelte: „Tudom, mennyire fontos az itt élő embereknek a víz. Örülök, hogy az eddig is jó együttműködést, ezzel a projekttel tovább erősítettük a két nemzet rendőrségei között."

1595889307
1595889307
 

CímkékAfganisztán