Ugrás a tartalomhozUgrás a menüpontokhozUgrás a lábléchez

Akolitussá avatták a hódmezővásárhelyi katonát

Szöveg: Dr. Láda Mónika fhdgy. |  2010. április 9. 13:17

Április 1-jén, nagycsütörtökön a Szent István Király templomban Bíró László katolikus tábori püspök akolitussá avatta Varga Árpád Attila főtörzsőrmestert, lektort. Varga főtörzsőrmester Hódmezővásárhelyen szolgál a MH 5. Bocskai István Lövészdandár 3. Bercsényi Miklós Lövészzászlóaljnál híradó beosztottként.

A 33 éves hivatásos tiszthelyettes a hódmezővásárhelyi Szentháromság egyházközség aktív tagja. Nős, két gyermeke van. 2009. novembere óta az egyházközségi képviselőtestület tagja.
Rendszeresen részt vesz a liturgiákban. Szerkeszti a plébánia és az egyházközség honlapját. 2008-ban avatták lektorrá. Az akolitus szolgálat felvételével többet tud segíteni, mert az akolitus kioszthatja az Oltáriszentséget, áldoztathatja a betegeket és elvégezheti a temetési szertartást is.

„A továbbiakban, ha a Püspök atya is jónak látja állandó diakónusként, szentséggel megerősítve hasznosabb tagja lehetnék az Egyháznak tökéletesebben szolgálva a katonatársadalmat is." – mondta Varga Árpád Attila főtörzsőrmester.

1595899849
 

Fotó: Kálinger Roland

Címkékhíradó