Ugrás a tartalomhozUgrás a menüpontokhozUgrás a lábléchez

Alaki szemle a Petőfi Sándor laktanyában

Szöveg: kormany.hu |  2011. október 20. 13:51

Alaki szemlét tartottak a héten az MH Támogató Dandár Petőfi Sándor laktanyájában. Az elrendelt szemlét Kun Szabó István dandártábornok, az alakulat parancsnoka megfelelő szintűre értékelte. Emellett három alegység esetében dicsérte meg a díszmenet egységes végrehajtását.

Kun Szabó István dandártábornok személyesen győződött meg a katonák felkészültségéről és a kiképzés eredményességéről október 17-én. Ezen a napon nemcsak a beosztott állomány vizsgázott, hanem a parancsnokaik is, hiszen a feladatok végrehajtásában a vezetői képességek is megmutatkoztak.

Az elöljáró fogadását követően az állomány először szakasz, majd század, és végül zászlóalj szinten hajtotta végre a vezénylő parancsnok utasításait. A szabályos kivitelezést az erre a célra kijelölt bizottságok ellenőrizték, a foglalkozás végén pedig összegezték a tapasztalatokat.

Az alakias fogásokon és mozdulatokon kívül figyelembe vették az egyéni ápoltságot és az öltözködést, amelyre a dandártábornok is felhívta a figyelmet. Fontos szempont volt, hogy az alegység okmányai, az egyének szolgálati igazolványa és annak érvényessége rendben legyen, valamint a szolgálati elöljárókat is ismernie kellett a katonáknak. A foglalkozás végére maradt a kötelékek egységes mozgása, a menetdal és a díszmenet végrehajtása.

Szöveg és fotó: Gémes Ildikó