Ugrás a tartalomhozUgrás a menüpontokhozUgrás a lábléchez

Alaki szemle a vegyivédelmi zászlóaljnál

Szöveg: Petróczy Levente | Fotó: Rácz Tünde |  2022. november 9. 16:30

Alaki szemlét tartottak az MH 93. Petőfi Sándor Vegyivédelmi Zászlóaljnál, Székesfehérváron, november 9-én, szerdán. A kiképzési foglalkozást megtekintette Török Péter ezredes, a Magyar Honvédség Parancsnoksága Kiképzési Csoportfőnökség Általános Katonai Kiképzési és Képzési Főnökségének főnöke.

Szfvár_alaki szemle (4)

Az alegységek felsorakoztak az alakulótéren, majd az elöljárók fogadását követően kezdetét vette az alaki szemle ellenőrző része. Az elöljárók azt vizsgálták, hogy a zászlóalj katonái rendelkeznek-e azokkal az alapvető alaki fogásokkal és ismeretekkel, amelyek nélkülözhetetlenek egy honvéd számára.

A zászlóalj által kijelölt bizottság tagjai először a katonák ápoltságát, öltözetét, felszerelését, fegyverzetét, a létszámot, majd a szolgálati igazolványok érvényességét ellenőrizték és meggyőződtek arról, hogy az alakulat ismeri a parancsnoki állományt, illetve a szolgálati elöljáróit.

Szfvár_alaki szemle (8)

Ezt követően az állomány raj, szakasz és század szinten hajtotta végre az alaki feladatokat, ahol az ellenőrök azt figyelték, hogy a katonák mennyire tudnak egységesen mozogni. Az alaki fogásokban az állóhelyzeti mozgást, menet közbeni mozgást, kiléptetést és további, az alaki szabályzatban meghatározott mozgásokat ellenőriztek.

A díszmenetet követően az újra felsorakozott állomány előtt Török Péter ezredes elmondta, hogy a látottak alapján a zászlóalj „jó” értékelést kapott.