Ugrás a tartalomhozUgrás a menüpontokhozUgrás a lábléchez

Alakulatzászlót kapott az ezred

Szöveg: honvedelem.hu |  2008. május 28. 19:25

Ünnepelt a székesfehérvári MH 43. Nagysándor József Híradó és Vezetéstámogató Ezred május 28-án. A Magyar Honvédség 160. évfordulójának tiszteletére, az alakulat napja alkalmából, Pintér József, a keceli Pintér Művek tulajdonosa, a haza iránti elkötelezettség, a katonai híradás, valamint a több évtizedes eredményes katonai feladat végrehajtás elismeréseként, alakulatzászlót adományozott az ezred részére.

A Városház téren már kora délelőtt térzenével, és fegyveres alaki fogásokkal keltették fel Székesfehérvár lakóinak fegyelmét az alakulat katonái.
Az ezred felsorakozott állománya előtt Pintér József átadta a zászlót, Dr. Révész Gyula ezredesnek, az alakulat parancsnokának, amelyet a tábori lelkész szolgálat képviselője is megáldott.

Az alakulat parancsnoka beszédében megköszönte a zászlót, és biztosította az adományozót, hogy az MH 43. Nagysándor József Híradó és Vezetéstámogató Ezred továbbra is a legjobb tudása szerint, tisztességes, becsületes feladat végrehajtással szolgálja meg a bizalmat. Az alakulat és jogelődeit a tisztesség és a helytállás jellemezte, jellemzi. A kitartás, a keménység, a küzdés minden időkben a legmeghatározóbb jelzők az ezred katonáira – mondta Révész ezredes.

Az alakulat napja alkalmából szervezett egész napos rendezvénysorozat a aktanyában folytatódott nyugdíjas találkozóval, valamint a Honvéd Együttes, Honvéd Színházának Hangár című előadásával, amelyben musical részleteket adtak elő.