Ugrás a tartalomhozUgrás a menüpontokhozUgrás a lábléchez

Alapkiképzés indult az MH Altiszti Akadémián

Szöveg: Ördög Kovács Márton | Fotó: Rácz Tünde |  2020. augusztus 24. 17:31

200 újonc bevonulásával kezdődött meg az MH Altiszti Akadémia Altisztképző Központjának öt plusz egy hetes alapkiképzése augusztus 24-én, hétfőn, Szentendrén.

20200824-bevonulas-szentendre  (2)

A leendő altisztek a bevonuláskor esedékes adminisztráció és adategyeztetés előtt – a járványügyi előírásoknak megfelelően – egy egészségügyi szűrővizsgálaton is átestek. A vizsgálat után a beérkező fiatalok az MH Altiszti Akadémia Altisztképző Központjának állományába kerültek, ahol egy általános személyügyi és pénzügyi tájékoztatón vettek részt, majd alegységekbe osztották őket, és egy orvosi vizsgálat végeztével be is öltöztek egyenruhába.

20200824-bevonulas-szentendre  (6)

A most bevonultak közül többen elmondták: már a felvételi eljárás során határozott elképzelés alakult ki bennük jövőjüket és katonai pályafutásukat illetően. Úgy látják, hogy a Magyar Honvédség biztos és stabil anyagi hátteret nyújt számukra. Az MH Altiszti Akadémia Altisztképző Központjában folyó képzéseknek köszönhetően pedig szakmailag és emberileg egyaránt tovább fejlődhetnek.

20200824-bevonulas-szentendre  (15)

Az akadémia altisztképző rendszere továbbra is nagy népszerűségnek örvend az érettségizettek körében. Ezt mi sem bizonyítja jobban, mint hogy az idén felavatott és altiszti esküt tevő közel 400 fő után a most induló képzésre több mint 290-en jelentkeztek. Az intézmény komplex képzési rendszerébe az érdeklődők – amennyiben érettségivel rendelkeznek – pályaorientációs beszélgetés, valamint teljes körű egészségügyi alkalmassági vizsgálat után kerülhetnek be.

GALÉRIA