Ugrás a tartalomhozUgrás a menüpontokhozUgrás a lábléchez

Alapkiképzésen a jövő tiszthelyettesei

Szöveg: Papp Nikolett |  2009. szeptember 25. 13:10

Lassan egy hónapja, hogy megkezdte az egységes katonai alapkiképzését az OKJ 52-es nappali képzésre felvett 99 tiszthelyettes hallgató, hogy a 13 hét letelte után a MH Kinizsi Pál Tiszthelyettes Szakképző Iskolán folytathassa tanulmányait.

A tiszthelyettes hallgatók katonai alapkiképzését- mint minden mást, amely a katonai alapfelkészítéshez sorolható- a MH Központi Kiképző Bázis Mecséri János Kiképző Osztálya végzi. A bázis megnövekedett kiképzési feladatai, illetve a rendelkezésre álló erők leghatékonyabb felhasználása érdekében már második éve, hogy a Szentendrén működő két katonai szervezet ideiglenes kiképző zászlóaljat hoz létre, amely képes az egyidejűleg jelentkező összes katonai alapkiképzési feladat végrehajtására. Ez azt jelenti, hogy a feladatok megosztása során az MH KKB kiképző tiszthelyettesei és az MH KPTSZI szakoktatói együttesen készítik fel a hallgatókat.

Az eltelt idő alatt a képzési terveknek megfelelően haladtak előre az elméleti és gyakorlati felkészítésben, s a legutóbbi napokban eljutottak oda, hogy a katonák számára egyik legfontosabb, egyúttal alapvető kiképzési ággal, a lőkiképzéssel ismerkedtek meg.

1595891730
 

Ennek keretében szeptember 21-én lőelőkészítő foglalkozáson vettek részt, melynek során a katonák begyakorolták a tüzelés, és a kézigránátdobás szabályait, fogásait, a fegyverek és a kézigránát harci alkalmazásának alapjait, valamint a betartandó biztonsági rendszabályokat. A foglalkozás alatt ugyanakkor elmélyítették a gépkarabély, pisztoly, géppuska és a kézigránát rendeltetéséről, felépítéséről megszerzett elméleti ismereteiket, gyakorolták a fegyver szét- és összeszerelésének fogásait.

A szeptember 23-án és 24-én végrehajtott alap, illetve szakalap lőgyakorlaton kilenc foglalkozási helyen folyt az izbégi lőtéren a tiszthelyettesek lőkiképzése és az elsajátított ismeretek felmérése. A lőkiképzés komplex foglalkozás összességében eredményesen zárult és jó alapul szolgál az októberben sorra kerülő 1. számú lőgyakorlat végrehajtásához.

1595891730
 

1595891730