Ugrás a tartalomhozUgrás a menüpontokhozUgrás a lábléchez

Állásbörze a debreceni Lovardában

Szöveg: Illyés Edit |  2008. október 1. 18:05

„Dönts jól, jövőd a tét!” – ezzel a címmel rendezett állásbörzét szeptember 30-án és október 1-jén a Hajdú-Bihar megyei Munkaügyi Központ a debreceni lovardában. A két napos pályaválasztási tájékoztató már nyolc éve nagy sikernek örvend a régióban.

Az érdeklődő középiskolás diákok a Zrínyi Miklós Nemzetvédelmi Egyetem, a Kinizsi Pál Tiszthelyettes Iskola és 14 katonai szervezet ajánlataival, tájékoztatóival ismerkedhettek meg az állásbörze ideje alatt.

A rendezvényen részt vettek a debreceni MH 5. Bocskai István Lövészdandár zászlóaljai is: bemutatkoztak a hódmezővásárhelyi 5/3-as, és az 5/62-es lövészzászlóaljak, valamint a művelettámogató műszaki zászlóalj is. Az 5/ 24. Bornemissza Gergely Felderítő Zászlóalj mindkét napon közelharc bemutatót tartott, ami a fiatalok körében nagy sikert aratott.

A debreceni dandár több mint nyolcezer diáknak mutathatta be képességeit, és idén kilencedik alkalommal tájékoztathatták a debreceni toborzók az érdeklődőket arról, „hogyan lehet valaki katona".
A állásbörzén a végzős diákok hiteles tájékoztatást kapva megismerhették a Magyar Honvédség katonai szervezeteit, valamint az érettségi előtt álló diákoknak bemutathattuk a katonai tanintézeti képzések formáit és a honvédségben lehetséges munkalehetőségeket.

1595880608
1595880608