Ugrás a tartalomhozUgrás a menüpontokhozUgrás a lábléchez

Állítólagos kémekkel végeztek a tálibok

Szöveg: honvedelem.hu / MTI |  2010. január 25. 6:48

A tálibok megöltek hét embert Pakisztán északnyugati, Afganisztánnal határos vidékén, mert “Amerikának kémkedtek” – közölték vasárnap helyi biztonsági források. A hét emberből ötnek a golyók lyuggatta holttestét az út mellé vetve találták meg Észak-Vazirisztán régió székhelyétől, Mirámsáhtól 35 kilométerre délre.

A holttestek mellett kézzel írt üzenet volt, amelyben az állt: “Ugyanez a sors vár mindenkire, aki Amerikának kémked". Két másik tetemet találtak ugyanebben a régióban, hasonló üzenettel.

Egy pakisztáni rendőrségi tisztségviselő azt mondta, a tálibok azzal vádolták ezt a hét embert, hogy pilóta nélküli repülőgépekről indított támadások végrehajtásában segítettek az amerikaiaknak.

A délkelet-afganisztáni Hoszt tartománnyal szomszédos Észak-Vazirisztán a vallási fanatikus tálibok egyik fellegvára. Az amerikai haderő az elmúlt másfél évben nagyjából 80 támadást hajtott végre Pakisztánban pilóta nélküli repülőgépekkel; az akciókban a pakisztáni katonaság szerint több mint 700-an életüket vesztették, köztük civilek is.