Ugrás a tartalomhozUgrás a menüpontokhozUgrás a lábléchez

„Nem mindig az egyenes út a leggyorsabb”

Szöveg: Kánya Andrea |  2010. január 24. 22:06

Mozgalmas és eseménydús napokon van túl a Honvéd Dream Team: a hétvégén Marokkóban autózó csapaton vasárnap ismét kifogott a technika, méghozzá olyannyira, hogy félúton le kellett térniük a kijelölt útról. A csapat azonban jelenleg így is az ötödik helyen áll az összesítésben.

„Szombaton még minden rendben volt. Mhamidból indultunk Assába. Átkeltünk egy kiszáradt sóstavon, gondtalan, izgalmas napunk volt", kezdte beszámolóját telefonon Bálint Zoltán, a csapat pilótája a honvédelem.hu-nak. „Ma azonban technikai problémák adódtak, nemcsak nálunk: két autó felborult – nem is csoda, hiszen nagyon nehéz, sziklás pályákon haladunk -, nekünk pedig a nap felében el kellett hagynunk a szervezők által kijelölt szakaszt, és betonúton kellett folytatnunk a menetet"- folytatta a pilóta.

Mint elmondta, az autó lengéscsillapítójával gyűlt meg a bajuk. „Láttuk, hogy a Duna Televízió kocsija felborult, és megálltunk segíteni. Ekkor vettük észre, hogy valami nincs rendben. A lengéscsillapító rögzítéspontjai megrepedtek, és nem mertünk kockáztatni, ezért inkább a betonutat választottuk. Ám így is limitidőn belül értünk célba, nem vesztettünk sok pontot", részletezte Bálint Zoltán.

A pilóta eddigi teljesítményüket értékelve igen pozitívan nyilatkozott. „Egyre rutinosabbak vagyunk, és már nem követünk el olyan hibákat, mint a verseny elején: az első napokban igen nehéz volt megszokni, hogy a GPS csak légvonalban mutatja az irányt, és nem jelöli az utakat. De most már megtanultuk: nem mindig az egyenes út a leggyorsabb."

A Honvéd Dream Team jelenleg az ötödik helyen áll. A hétfői nap a marokkói Assából Tarfayába indulnak tovább a versenyzők.

1595895943
1595895943
1595895943
1595895943
 

CímkékSzikla