Ugrás a tartalomhozUgrás a menüpontokhozUgrás a lábléchez

Állománygyűlésen ünnepelték a dandár napját

Szöveg: Fenyvesi Zoltán százados |  2011. január 18. 16:20

Az MH Támogató Dandár napja alkalmából rendeztek ünnepi állománygyűlést január 17-én, hétfőn, a fővárosban, a Budaörsi úti Petőfi Sándor Laktanyában. A rendezvényen részt vett Juhász István vezérőrnagy, a Honvéd Vezérkar (HVK) törzsigazgatója, Halmai Ottó mérnök dandártábornok, a HVK Híradó, Informatikai és Információvédelmi Csoportfőnökség csoportfőnöke, valamint dr. Lindner Miklós nyugállományú altábornagy, a Puskás Tivadar Híradó Bajtársi Egyesület elnöke.

Az ünnepséget Aulechla József ezredes, az MH Támogató Dandár parancsnokhelyettese nyitotta meg, majd Farkas Ildikó mérnök főhadnagy felolvasta a HM Honvéd Vezérkar főnökének köszöntő levelét, amelyben az alakulat által tanúsított magas szintű feladat-végrehajtást, a személyi állomány kiváló szakmai felkészültségét, lelkiismeretes, odaadó, megfeszített munkavégzését méltatta dr. Benkő Tibor vezérezredes.

1595912762
Az MH Támogató Dandárról és jogelőd szervezeteiről szóló történeti visszatekintést Kozák Piroska mérnök főhadnagy tartotta. Beszédében kitért az MH Híradó és Informatikai Parancsnokság, az MH Támogató Ezred, és az MH Budapest Helyőrségparancsnokság, valamint az alárendelt alegységeik rövid történetére, illetve az MH Támogató Dandár alapítása előtti feladatrendszerükre.

A rendezvény következő részében a kiemelt partnerszervezetek alegységzászlót adományoztak a dandár alárendeltségébe tartozó MH Híradó és Informatikai Rendszerfőközpont (MH HIRFK) részére. A zászlót Szvétecz Róbert adta át Pristyák János mérnök ezredes, parancsnoknak.

Ezt követően Juhász István vezérőrnagy beszédében elismerő szavakkal méltatta az MH Támogató Dandár személyi állományának elkötelezettségét, kiemelkedő szakmai ismereteit és a kollektíva összekovácsoltságát. Kitért az alakulat feladatainak összetettségére. Az alegységzászlóval kapcsolatban elmondta: a zászló jelképe a partnerekkel folytatott kiváló együttműködésnek, a közös munkának.

1595912762
Szvétecz Róbert hozzászólásában kiemelte: a zászlót adományozó szervezetek a rendszerfőközponttal már hosszú ideje jó kapcsolatot ápolnak, közös munkával és kölcsönös segítségnyújtással végzik a Magyar Honvédség szintű híradó és informatikai biztosítási feladatokat.

Pristyák ezredes válaszbeszédében megemlítette a jogelőd szervezetek kimagasló munkáját, valamint az MH HIRFK által, a megalakulás óta elvégzett feladatokat. Beszélt az alegységzászló szimbolikus erejéről, amely a jövőbeli kihívások során el fogja kísérni az rendszerfőközpontot.

Elmondta, hogy a zászlót adományozó szervezetekkel hosszú ideje nagyon sikeres szakmai együttműködést folytatnak. Hangsúlyozta: elismerésnek és sikernek tekinti az alegységzászlót, amelyért köszönet jár az MH Támogató Dandár elöljáróinak, a dandár vezetésének és természetesen a szakállománynak.

Az állománygyűlés ezt követően elismerések átadásával folytatódott, majd a Szózatot követően ünnepi műsor következett.

 
1595912763
 
1595912763