Ugrás a tartalomhozUgrás a menüpontokhozUgrás a lábléchez

Amerikai drón támadt Pakisztánban

Szöveg: honvedelem.hu / MTI |  2010. szeptember 21. 6:28

Négy iszlamista felkelő meghalt egy pilóta nélküli amerikai repülőgép támadásában hétfőn Pakisztán északnyugati részében – közölték helyi tisztségviselők. Az elmúlt 18 napban ez volt a tizenötödik ilyen akció a törzsek uralta körzetben, ahol az amerikai Központi Hírszerző Ügynökség (CIA) rendszeresen támadja a tálibok és az al-Kaida nemzetközi terrorszervezet állásait.

A repülőgép három rakétával támadta az Afganisztánnal határos Észak-Vazirisztán tartomány Darazinda települését – mondták a hadsereg és a felderítés magukat megnevezni nem kívánó magas rangú illetékesei.

Az egyik forrás szerint a drón első rakétájával két motoron közlekedő felkelőt talált el. Segítségükre két másik érkezett, amikor két újabb rakéta csapódott be. A légicsapásnak négy halottja volt.

Csak az amerikai hadseregnek vagy a CIA-nak vannak Predator vagy Reaper típusú pilóta nélküli repülőgépei. Ezeknek az eszközöknek támadásában az elmúlt 18 napban Észak-Vazirisztánban legalább 93-an haltak meg, főképpen pakisztáni és afgán tálibok, valamint az al-Kaida emberei, de van közöttük sok civil is.