Ugrás a tartalomhozUgrás a menüpontokhozUgrás a lábléchez

Amerikai drónok jemeni lőszerraktárakra csaphattak le

Szöveg: honvedelem.hu / MTI |  2012. március 13. 18:29

Amerikai drónok a napokban újabb légicsapásokat mértek az al-Kaida feltételezett dél-jemeni állásaira – közölte az Anszár as-Saría (Az Iszlám Törvények Partizánjai) nevű szélsőséges csoport egyik szóvivője.

Beszámolója szerint az amerikai pilóta nélküli gépek a Dzsaar városát övező hegyeket vették célba, ahol a felkelők egyik lőszerraktára van, de a szóvivő cáfolta azokat a médiahíreket, hogy a raktárépületet találat érte volna. Helyi lakosok beszámolója szerint legkevesebb hárman haltak meg a csapásmérésekben, amelyek hírét sem Washington, sem a jemeni kormány nem erősítette meg.

Az elmúlt hét péntek óta csaknem hatvan felkelő vesztette életét az amerikai csapásmérésekben – helyi források szerint.

Az amerikai légierő a hét végén intenzíven támadta a dél-jemeni térségeket, ahol az al-Kaida befolyása erős, és a nemzetközi terrorhálózattal együttműködő radikális iszlamisták több fontos várost is az ellenőrzésük alatt tartanak. Dzsaar a múlt évben került a jemeni felkelők kezére.

A déli Abján tartományban állandósultak a harcok a jemeni kormányerők és az iszlamisták között. Az elmúlt egy évben a Jemenben uralkodó belpolitikai káoszt kihasználva a szélsőségesek szilárdan megvetették a lábukat a déli országrészben.

Címkéklégierő