Ugrás a tartalomhozUgrás a menüpontokhozUgrás a lábléchez

Amerikai katonák látogattak Debrecenbe

Szöveg: MH HKNYP 2. Katonai Igazgatási Központ |  2012. április 4. 15:22

Két napot töltött Debrecenben az Ohiói Nemzeti Gárda háromtagú küldöttsége – a delegáció egyhetes szakmai konzultációra érkezett a budapesti székhelyű MH Hadkiegészítő és Központi Nyilvántartó Parancsnokságra (HKNYP).

1595933745
A március végi látogatás igazán „pörgős" volt a delegáció számára: Nagy Zoltán mérnök alezredes, az MH HKNYP 2. Katonai Igazgatási Központ parancsnoka fogadta az amerikai katonákat, majd tájékoztatta őket a központ feladatairól, tevékenységéről, eredményeiről.

Ezt követően az Ohiói Nemzeti Gárda katonái tartottak előadásokat tevékenységükről, majd megtekintették a toborzóközpont dolgozóinak munkahelyeit.

Az első nap végén a magyar és az angol katonák együtt tartottak tájékoztatót a Debreceni Egyetemen, a Tudományos Hét keretében. Az előadásokat több mint kétszázan hallgatták végig. Szó esett a Magyar Honvédség önkéntes tartalékos rendszeréről, a  tartalékos katonai szolgálatra jelentkezés és a szerződéskötés feltételeiről. Az amerikaiak pedig ez irányú tapasztalataikról beszéltek.

A látogatás második napján az MH 5. Bocskai István Lövészdandár laktanyájában a dandár parancsnokhelyettese fogadta a delegációt. A csapatmúzeum, majd egy katonai közelharc-foglalkozás megtekintése után a Gábor Dénes Elektronikai és Műszaki Szakközépiskola és Kollégium katonai alapismeretek oktatásban részesülő tanulóinak bemutatója következett. 

Az Ohioi Nemzeti Gárda katonáinak debreceni látogatásáról a Debreceni Városi Televízió, illetve az Alföld Televízió is beszámolt. A tudósításokat az alábbi linkekre kattintva lehet elérni:

1595933745