Ugrás a tartalomhozUgrás a menüpontokhozUgrás a lábléchez

Amerikai toborzók a parancsnokságon

Szöveg: Dr. Láda Mónika főhadnagy |  2011. április 5. 14:11

Az Ohioi Nemzeti Gárda (OHNG) toborzó tiszthelyettesei látogattak el a szolnoki székhelyű MH Kelet-magyarországi Hadkiegészítő Parancsnokságra a napokban. A delegációt Darla L. Stencavage alezredes, az Egyesült Államok Budapesti Nagykövetségének katonai attasé-helyettese vezette.

A szakmai látogatás célja az amerikai és magyar toborzórendszer összehasonlítása, valamint a tapasztalatcsere volt. A négytagú delegációt Farkas Imre ezredes, a hadkiegészítő parancsnokság parancsnoka fogadta. A szakmai program keretében Farkas ezredes bemutatta a parancsnokság szervezeti felépítését, fő feladatait és széleskörű tájékoztatást nyújtott a Magyar Honvédség kelet-magyarországi toborzó rendszeréről.

Ezt követően Mark Wolfenden főtörzsőrmester a OHNG toborzási és megtartási főtanácsosa tartott előadást az úgynevezett  R&R programjukról, amely szintén nagy érdeklődést váltott ki a hallgatóságból.

A beszámolók és a kérdések után a szakmai nap a HM Hadtörténeti Intézet és Múzeum Szolnoki Hadkiegészítési Szakgyűjtemény megtekintésével ért véget.

1595916625
 
1595916625
 

 
 Fotó: Batizi Miklósné zászlós