Ugrás a tartalomhozUgrás a menüpontokhozUgrás a lábléchez

Amikor a legnagyobb tűzerő beindul…

Szöveg: Bánfalvi Karolina fõhadnagy |  2009. április 3. 10:17

Az ÁRPÁD M2 automatizált tűzvezető rendszer kísérleti és gyakorló éleslövészet utolsó napja virradt a tatai lövészdandár Harci Támogató Zászlóaljának katonáira április második napján. A zászlóalj mindhárom alegysége megmutatta, milyen az, amikor a Magyar Honvédség legnagyobb tűzerejű egysége pusztítja a célokat.

A lövészetet Huszti András dandártábornok, a 25. Klapka György Lövészdandár parancsnoka is elégedetten szemlélte. A harckocsi alegység – a Nullaponti lőtér legnehezebb terepviszonyait is könnyedén leküzdve – folytatta az előző napokban

1595885718
megkezdett különböző harcászati helyzetekben történő lövészetét.

A páncéltörők ezen a napon is a rájuk jellemző pontossággal küzdötték le céljaikat, így a jól végzett munka örömével vonulhattak le a lőtérről. Az ágyútarackos tüzérüteg kísérleti lövészetben résztvevő tűzszakasza az „utolsó gránátig" folytatta az ÁRPÁD M2 típusú automatizált tűzvezető rendszer tesztelését.

A feladatok végrehajtása után pedig már csak a jól megérdemelt tradicionális tüzéravatás volt hátra, és az első lövészetük után újabb négy fiatal katona – köztük egy hölgy is – vált „igazi" tüzérré az ágyútalpon, töltőfa által.

Gulyás Géza alezredes – a zászlóalj parancsnoka – a nap végén tartott értékelésén tolmácsolta a dandárparancsnok elismerő szavait, és megerősítette az alárendelt parancsnokokat, hogy az éleslövészetet a megszokott magas színvonalon hajtották végre.

1595885719