Ugrás a tartalomhozUgrás a menüpontokhozUgrás a lábléchez

Apácákat raboltak el szomáliai fegyveresek

Szöveg: MTI/honvedelem.hu |  2008. november 11. 9:03

Szomáliai fegyveresek elraboltak Kenyában két katolikus apácát. A kenyai vöröskereszt közleményében tudatta, hogy a fegyveresek három lopott gépkocsival távoztak, és félő, hogy szomáliai területre vitték túszaikat.

Egy segélymunkás, aki szemtanúja volt a történteknek, arról számolt be, hogy a szomáliai határtól kilenc kilométerre egy kisvárosban a támadók tüzet nyitottak rendőrökre, gránátokat és rakétákat is bevetettek ellenük, majd a helyi templomból elhurcoltak egy holland és egy olasz apácát. Ezzel szemben az olasz külügyminisztérium azt állította, hogy mindkét túsz olasz.

A segélymunkások számára Szomália a világ egyik legveszélyesebb országa, mivel ők gyakorta válnak gyilkosságok vagy emberrablások áldozataivá.

A bűncselekményekért általában a szomáliai iszlamista lázadókat vagy fegyveres klánokat teszik felelőssé, de a lázadók vezetői azt állítják, hogy a kormány keményvonalasai állnak a gyilkosságok mögött – így akarják őket lejáratni, illetve beavatkozásra sarkallni a nemzetközi közösséget.

CímkékNATOrakéta