Ugrás a tartalomhozUgrás a menüpontokhozUgrás a lábléchez

Aranyos kézzel - a Magyar Honvéd magazin legfrissebb számából

Szöveg: honvedelem.hu |  2022. július 17. 11:31

A szolnoki MH Béketámogató Kiképző Központnál szolgáló Kőváriné Ivánfi Brigitta törzsőrmester két kategóriában összesen négy elsőséget ünnepelhetett a közelmúltban megrendezett bukaresti szkander Európa-bajnokság végén. Örömét tovább fokozta, hogy a romániai kontinensviadal korosztályos megmérettetésén a 13 éves lánya, Korinna szintén gazdagodott egy-egy arany- és ezüstéremmel.

MH_2022_7_borito

A romániai EB-n elért sikereivel a törzsőrmester immár tízszeres Európa-bajnoknak mondhatja magát, emellett rendelkezik négy világbajnoki címmel is. Közel húsz éve szkanderezik, de a sportággal kapcsolatos első élménye jóval régebbi, általános iskolás korából származik, és már csak azért is maradandó emléknek bizonyult, mert az akkori viadalon nyújtott teljesítményét egy Balaton szelettel díjazták.

Brigitta számára kiskorától kezdve nagyon fontos a mozgás. Az általános iskolában atletizált, aztán kipróbálta a karatét is. Az apja nyomdokaiba lépve később elkezdett kajakozni: két évig gyűrte a habokat, de rájött, hogy ez nem az ő sportja, így egy éles váltással áttért az országúti kerékpározásra. Ezt nagyon megkedvelte, szép eredményeket is ért el, de a szolnoki egyesülete megszűnt, ő pedig nem akart máshova átigazolni. 2003-ban a szolnoki szkanderklub vezetőjének invitálására próbálta ki a szkandert, ami azonmód megtetszett neki, sőt már az első versenyén sikeresnek bizonyult. Ennél nagyobb motiváló erő pedig igazán nem kell egy vérbeli sportolónak.

További részletek a Magyar Honvéd magazin július 15-én megjelent számában!