Ugrás a tartalomhozUgrás a menüpontokhozUgrás a lábléchez

Argentína ismét orosz helikoptereket vásárol

Szöveg: honvedelem.hu / jetfly.hu |  2012. május 8. 12:43

Oroszország és Argentína 2012. május 3-án szándéknyilatkozatot írt alá Buenos Airesben, 3 darab Mi-171E és szintén 3 darab Ka-226T típusú forgószárnyas beszerzéséről – írja a Jane’s.

Az egyelőre még nem ismeretes, hogy az erről szóló szerződést mikor írják alá a felek. Információk szerint a helikoptereket a dél-amerikai ország orosz exporthitelekből szerzi be.

A hitel folyósításáról első ízben 2012 márciusában beszélt a chilei FIDAE-2012 kiállításon a Roszoboronexport delegációjának vezetője, Szergej Goreszlavszkij, aki hozzátette, hogy véleménye szerint a szerződés az átutalást követően születhet meg.

Argentína számára már nem ismeretlen a Mi-171-es típus, ugyanis 2010 áprilisában már rendeltek kettő Mi-171E-t, összesen 20 millió euró értékben.

Ez a szerződés akkor történelmi jelentőségűnek számított, ugyanis az ország akkor rendelt először orosz haditechnikát. A helikopterek leszállítását 2011 novemberében teljesítette az orosz gyártó. Az argentin forgószárnyasok narancssárga – fehér festést kaptak, melyekkel kutató-mentő feladatokat látnak el.